- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Finnair klar til Billund

LUFTFART: I dag får Billund Lufthavn endnu en udenrigsrute, når Finnair begynder at flyve dagligt mellem Helsinki og Billund. Før åbningen har selskabet indsat større fly på ruten.

Ruten fra Helsinki til Billund trafikeres med en brasiliansk Embraer 190 med plads til 100 passagerer.

LUFTFART: I dag får Billund Lufthavn endnu en udenrigsrute, når Finnair begynder at flyve dagligt mellem Helsinki og Billund. Før åbningen har selskabet indsat større fly på ruten.

”Vi har fået megen positiv respons fra bl.a. firmakunder og rejsebureauer om den kommende nye rute mellem Helsinki og Billund. Det har vi fortalt vores hovedkvarter i Helsinki, der lige som vi i Danmark tror på potentialet på ruten. Derfor har Finnair opgraderet flyet på ruten”, sagde Finnairs chef for Danmark, Robert Öhrnberg, for nylig til standby.dk

Ændringen betyder, at Finnair fra starten indsætter større fly end planlagt. Det bliver en Embraer 190 i stedet for den planlagte Embraer 170. Embraer 170 har plads til 76 passagerer, mens der er 100 sæder på Embraer 190.

Fra Helsinkis lufthavn har Finnair over 15 ruter til Asien, nogle hele året, andre er sæsonbetjente. Helsinki regnes for 5. største lufthavn i Europa når det gælder antal flyvninger til Asien. Finnair er ved at indfase verdens nyeste langrutemodel, Airbus A350, på sine langruter.

Finnair får i år endnu to rejsemål i Asien, nemlig sin fjerde destination i Japan, Fukuoka, ligesom selskabet vender tilbage til Guangzhou – Finnair betjente den kinesiske millionby mellem 2005-08.

”Der kommer også ændringer mellem Helsinki og København. Omkring halvdelen af de rejsende fra København til Helsinki skal videre med Finnair til Asien. Vi ser stigende passagertal mellem Helsinki og København – derfor indsættes større fly,” siger Robert Öhrnberg.

Der øges med to afgange fra Helsinki til København på mandage og fredage fra 20. juni til 12. august. Samlet øger Finnair antallet af sæder på København med 6.000 i sommersæsonen i forhold til sidste år.

”Mens vi i dag flyver med et miks af Airbus A319, A320 og A321 vil vi i stigende grad kun brug A321 på København. Navnlig på ekstra afgange og på de afgange fra København, der føder passagerer ind til vores store Asien-afgange. På mandage og fredage i sommerperioden kommer Finnair op på seks afgange til og fra København,” siger Robert Öhrnberg.

Fra Helsinki har Finnair 20 indenrigsruter ud i Finland og f.eks. fem destinationer i Rusland.

I 2015 var Finnair 10. største flyselskab i Københavns Lufthavn med over 378.000 passagerer – en stigning på 15 pct. i forhold til 2014.