- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Flere flyselskaber vil vokse i Københavns Lufthavn

LUFTHAVNE: Normalt øger flyselskaberne deres betjening af lufthavne op mod sommerprogrammet, men fra det kommende vinterprogram bliver der også ændringer i Københavns Lufthavn.

LUFTHAVNE: Normalt øger flyselskaberne deres betjening af lufthavne op mod sommerprogrammet, men fra det kommende vinterprogram bliver der også ændringer i Københavns Lufthavn.

International Air Transport Association har holdt sin halvårlige IATA Worldwide Airport Slot Conference, for første gang i Danmark, hvor Bella Center dannede rammen. På konferencen arbejdede 1.200 repræsentanter for flyselskaber og lufthavne verden over med deres programmer for vintersæsonen 2013/14.

Direktør Frank Holton fra Airport Coordination Denmark, ACD, der koordinerer slot-tider, ankomst- og afgange, for lufthavnene i København, Billund og Islands hovedlufthavn, Keflavik, siger til standby.dk om det kommende vinterprogram for Københavns Lufthavn:

”Singapore Airlines har søgt om to ekstra slots, så de dermed kan flyve dagligt på Københavns Lufthavn. Om de vælger at bruge de to nye slots vides endnu ikke. Men selskabet vil fortsat flyve med B777 på Københavns Lufthavn. Ifølge selskabets oplysninger vil det bruge en ændret version af B777; mens den nuværende har 285 stole, har den nye 271.”

”Også Alitalia planlægger at øge på Københavns Lufthavn fra vinterprogrammet. Mens det i dag har to flyvninger om ugen, overvejer det at flyve dagligt fra Rom,” siger Frank Holton.

Andre flyselskaber, som i år er startet på Københavns Lufthavn i forbindelse med sommerprogrammet, har bedt om slots så de også kan flyve i vinterhalvåret. Det gælder det nye danske indenrigsselskab, Alsie Express, på ruten fra Sønderborg, Iraq Airways fra Bagdad, Luxair fra Luxembourg, Royal Air Maroc på ruten fra Casablanca og Transavia fra Eindhoven.

Til september stopper SAS ruten til den russiske enklave Kaliningrad, mens Danish Air Transport 16. september starter ny rute fra svenske Norrköping til København.