- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Flere kommuner dropper Blå Flag

Indtil videre er fem kommuner trådt ud af Blå Flag-ordningen og flere er på vej. Det skyldes især prisen og forbuddet mod hundebadning.

Indtil videre er fem kommuner trådt ud af Blå Flag-ordningen og flere er på vej. Det skyldes især prisen og forbuddet mod hundebadning.

Flagene, som signalerer rent badevand og sikkerhed, bliver den kommende sommer ikke til at finde i kommuner som Brønderslev, Jammerbugt – med bl.a. Blokhus Strand – Aalborg – med badesteder som Hou og Hals strand – Mariager Fjord – med Øster Hurup Strand – eller Thisted Kommuner – med bl.a. Agger og Klitmøller – viser en opgørelse fra Friluftsrådet.

I Jammerbugt Kommune siger direktør for vækst og udvikling Jakob Bisgaard, at der er flere årsager til beslutningen. Ordningen er bureaukratisk og koster kommunen knap 100.000 kr. om året, men det er især forbuddet mod hundebadning, som kommunen ikke ønsker at honorere: ”Mange af vores turister har hunde med. Friluftsrådet siger godt nok, at de ikke kontrollerer, om vi lever op til forbuddet, men det er jo ikke en løsning”, siger Jakob Bisgaard ifølge avisen.dk.

Andre kommuner er på vej til at træffe samme beslutning. Niels Krebs Hansen, formand for teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland, siger, at det er sidste år, kommunen er med: ”Kæledyr er en naturlig del af familien, og derfor forstår folk ikke, hvorfor de ikke må tage deres hund med på stranden. De fleste sørger jo for at have en pose med”, siger han.

I Varde Kommune – med bl.a. Henne, Vejers og Blåvand – har formand for plan og teknikudvalget Preben Friis-Hauge erfaret, at hundeforbuddet især volder tyske og norske familier problemer: ”Mange er her to-tre uger, og så længe vil de ikke lade deres hunde passe i en kennel. Hvis forbuddet fastholdes, så har jeg slet ikke lyst til, at vi skal søge næste år”.

I Friluftsrådet vurderer konsulent Bjarke Frandsen, at det bliver svært at få ophævet hundeforbuddet, som blev indført i 2014. Det er besluttet internationalt, og blandt de 49 nationer, som er med i Blå Flag, er det kun i Norge, England og Danmark, at forbuddet møder modstand.