- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Flere passagerer i Oslo lufthavn

2.086.066 passagerer benyttede Oslo Lufthavn Gardermoen i oktober. Det er en vækst på 3,2% i forhold til samme måned i 2012.

2.086.066 passagerer benyttede Oslo Lufthavn Gardermoen i oktober. Det er en vækst på  3,2% i forhold til samme måned i 2012. 

I perioden januar-oktober har passagervæksten været 3,9%, og før årets to sidste måneder har over 19,5 millioner benyttet den norske hovedlufthavn.

De gode passagertal kommer samtidig med, at FlightStats.com for tredje måned i træk har kåret Oslo Lufthavn til Europas mest punktlige, med en punktlighed på 88,67%  i oktober.

”Det er udfordrende at have stort set normal drift, når vi bygger ud i det omfang, vi gør. At vi klarer både at have passagervækst og den bedste punktlighed i Europa betyder, at vi har kompetente og loyale medarbejdere som ønsker det skal lykkes”, siger adm. direktør Nic. Nilsen.

Det er rutetrafikken til udlandet som øger mest, med en stigning på 6,1% i oktober. Rutetrafikken indenrigs steg med 2,2%.

Oslo-Trondheim er fortsat ruten med flest passagerer – 193.632 – en vækst på 3,9%. Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger og Oslo-København følger på de følgende pladser, og Oslo-København øgede med 5% i forhold til oktober 2012.

Det er Oslo-London, som har størst vækst med 6,3% i oktober, og totalt i år har væksten her været 9,5%. Nederst på formularen