- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Forudser bedre dansk sommerturisme næste år

600.000 flere danskere vil næste år holde sommerferie i Danmark end i år, viser analyse fra Dansk Erhverv. Nye tal fra dette års sommer viste stigning af danske ferieovernatninger i Danmark.

Det gode sommervejr i 2018 smittede af på danskernes sommerferie i år. I alt foretog danskerne 4,4 procent flere overnatninger i Danmark i de tre sommermåneder i år, sammenlignet med sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Men også flere udenlandske turister valgte at holde sommerferie i Danmark. Det gør samlet set, at overnatningerne på de danske overnatningssteder voksede 5,4 procent i sommeren i år sammenlignet med sidste år, noterer Dansk Erhverv og tilføjer, at sommeren i år satte ny rekord i Danmark i antallet af sommerovernatninger.

”Sommervejret sidste år har givet efterspørgslen et ekstra skub i år. Indenfor branchen kalder vi det Roskilde-Festival-effekten – et år med godt vejr, og billetsalget går ekstra godt det næste år. Øget fokus på rejsers klimaaftryk har muligvis også gjort sit, men det vil i så fald først få effekt næste sommer,” siger Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Endnu flere danskere bliver hjemme næste år
Dansk Erhverv har allerede nu, med baggrund i en årlig befolkningsundersøgelse, mulighed for at kigge i krystalkuglen mod næste sommer.

Det jævne sommervejr i år har tilsyneladende ikke afskrækket danskerne for at fortsætte trenden mod oftere at holde ferie i Danmark.

Sommerferie-Danmark er med andre ord blevet mere vejrrobust. En tendens der højst tænkeligt er forstærket af klimabevidsthed, noterer Dansk Erhverv.

En ny befolkningsundersøgelse, foretaget af Norstat for Dansk Erhverv, viser at 11 procentpoint færre danskere forventer at rejse på sommerferie i udlandet næste år, end det var tilfældet i sidste års undersøgelse. I absolutte tal er der tale om et fald fra 3,4 millioner til 2,8 millioner danskere ifølge tallene fra Dansk Erhverv.

”Tallene viser en overraskende stærk præference for at holde ferie i Danmark. Det blandede vejr i sommeren i år har ikke ødelagt lysten til at holde ferie i Danmark. Og måske er danskernes fokus på klimaudfordringer ved for alvor at slå igennem i rejseadfærden,” siger Lars Ramme Nielsen og fortsætter:

”Der er plads til at flere danskere kan holde sommerferie herhjemme, da der i disse år investeres massivt på hotelområdet og der er masser af kapacitet på landets campingpladser. En sten i skoen er dog, at der i betydelig grad mangler feriehuse til udlejning især i højsæsonen.”

Relaterede artikler:

Lille vækst i dansk turisme

”Regeringen forstår ikke, hvor sommerhuse skal ligge”

Største udlejer af danske ferieboliger skifter ejer