- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Frygter bagagekaos til VM

LUFTFART: Flyselskaberne er meget lidt trygge ved infrastrukturen, især i St. Paulo, når VM i fodbold skal afvikles i juni og juli.

LUFTFART: Flyselskaberne er meget lidt trygge ved infrastrukturen, især i St. Paulo, når VM i fodbold skal afvikles i juni og juli.

De arbejder på højtryk i flere brasilianske lufthavne for at blive klar til en invasion til VM i fodbold. Der ventes 600.000 udenlandske turister og millioner af brasilianere i indenrigslufthavne rundt om i det store land.

Det siger sig selv, at landets største lufthavn i Sao Paulo vil blive meget brugt. Man stræber efter at blive færdig med en helt ny terminal, men det går ikke alt for godt med tempoet.

Forleden var IATA på inspektion. Og adm. direktør Tony Tyler var ikke optimistisk. Han gik så vidt, at han kaldte VM for ”Aviation Cup”. Man venter 2.000 ekstra indenrigsflyvninger i de tre uger. De skal prøve at løfte en opgave med ca. 600.000 udenlandske fodboldfans og flere mio. brasilianere, som vil flyve rundt i landet og følge det brasilianske landsholds kampe mod andre favorithold.

”Vi frygter bagageproblemer, fordi kapaciteten i lufthavnene ikke kan klare presset. Enhver kan sige sig selv, hvad det betyder. Også helt overfyldte terminaler og lange køer ved sikkerhedskontrol, som kan betyde, at passagererne ikke kommer med deres fly,” sagde Tyler på et pressemøde i Sao Paulo.

Samtidig udtrykte han frygt for, at flyselskaberne skal komme til at hænge på regninger for forsinket ankomst, hotelophold, fortæring og lignende.

IATA hold sluttede med at se nærmere på bagageanlægget i den ny terminal. Der er klar frygt for, at bagagehandlingen ikke når at blive afprøvet, inden det går løs i juni.