- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Fupmagere tilbyder hjælp til rejsetilladelser

Flere lande har indført elektroniske forhåndsgodkendelser, som skal udfyldes på nettet for at få lov til at rejse ind i landet.

Flere lande har indført elektroniske forhåndsgodkendelser, som skal udfyldes på nettet for at få lov til at rejse ind i landet.

Derfor tilbyder adskillige firmaer at hjælpe i ansøgningsprocessen, men der kan være tale om falske kopisider og overpriser, fortæller Lars Arent, der er leder af Forbruger Europa: ”Vi har med jævne mellemrum forbrugere, der henvender sig og er ærgerlige over, at de har betalt penge for noget, der ikke har nogen værdi”.

Lande som USA og Canada har indført de elektroniske forhåndsgodkendelser, som er krævede rejsetilladelser. Hvis man som dansker for eksempel vil besøge USA, skal man elektronisk forhåndsgodkendes gennem ESTA-programmet, skriver avisen.dk.

Men internettet er fyldt med forskellige links til proceduren, og risikerer at havne på hjemmesider, der hævder, at de er den officielle side, eller at de mod et gebyr hjælper med processen. Men de hjælper egentlig ikke, siger Lars Arent.

”Siderne lader som om de hjælper folk, selv om de nærmest ingenting gør. Man skal stadig udfylde de samme oplysninger, siger han og pointerer, at folk derfor ofte ender med at betale overpris.

Lars Mørk, product manager hos Nyhavn Rejser med speciale i USA fortæller, at han er stødt på folk, der har betalt op mod 80 dollars for en forhåndsgodkendelse: ”Der er dog en simpel tommelfingerregel, som kan hjælpe til at gennemskue, om man er på afveje. Hvis man i betalingsfeltet skal betale noget som helst over 14 dollars, er man galt på den”.

Lars Arent anbefaler, at man investerer 15 minutter i at sætte sig ind i, hvad det handler om, og hvad ambassaden skriver på sin hjemmeside.