(GL) Director of Flight Operations til Air Greenland

Director of Flight Operations til Air Greenland

– en yderst attraktiv stilling i Grønlands nationale luftfartsselskab!

Har du en solid ledelsesmæssig baggrund indenfor luftfart og god erfaring med forandringsledelse? Brænder du for forretningen, og har du et proaktivt og resultatorienteret mindset? Er du god til relationer, og er du tydelig i din kommunikation? Er du garanten for en sund sikkerhedskultur og professionel risikostyring? Kunne du tænke dig at stå i spidsen for den flyveoperationelle organisation i en ambitiøs Grønlandsk virksomhed i rivende udvikling?

 Så har vi muligvis jobbet til dig!

 Vi søger en Director of Flight Operations til vores kunde, Air Greenland A/S, Grønlands nationale luftfartsselskab. Selskabet er etableret tilbage i 1960. Dengang hed det Grønlandsfly men skiftede i 2002 navn til Air Greenland og har i løbet af 50 år gennemlevet en rivende udvikling. Fra vandfly til jetfly, fra helikopterservice til ruteflyvning med fastvingede fly. Dengang som nu varetager Air Greenland beflyvningen i et arktisk luftrum, der byder på helt særlige udfordringer.

Air Greenland ejer eller er medejer af en række datterselskaber, nemlig Hotel Arctic, Grønlands Rejsebureau, World of Greenland, Nordurflug og Norlandair. Selv er Air Greenland ejet af Grønlands Selvstyre, SAS og Den Danske Stat.

 Jobbet

Som Air Greenland’s Director of Flight Operations skal du lede og udvikle den flyveoperationelle organisation i en virksomhed af stor betydning og i rivende udvikling. Som Director of Flight Operations er du øverste chef for den flyveoperationelle organisation, som består af ca. 210 veluddannede piloter, Cabin Crew members, trafikdisponenter og diverse støttefunktioner. Du vil være direkte personaleleder for Chief Fleet Pilots / Chief Pilots, Training og Cabin Manager samt OCC – i alt 7 personer. Som Nominated Person vil du referere direkte til Accountable Manager. Stillingen kræver, at du er eller kan blive Form 4 godkendt.

Dine ansvarsområder vil blandt andet være:

 • At sørge for at den flyveoperationelle afdeling er organiseret med nødvendigt kvalificeret personale i et antal og under et system, som kan sikre, at driften af luftfartøjer bliver styret og udført til fastsat tid til godkendt standard.
 • Ansvarlig for flyveoperationel sikkerheds- og risikostyring
 • Budgetansvar for flyveoperationel drift, herunder at sikre oprettelse af systemer, der muliggør en effektiv omkostningskontrol i de enkelte dele af den flyveoperationelle afdeling.
 • At være en aktiv medspiller i arbejdet for kontinuerlig forbedring af Safety-kulturen i selskabet.
 • Ansvarlig for operationel input ved køb/salg af luftfartøjer.
 • Ansvarlig for iværksættelse og opfølgning af både strategiske og operationelle projekter i flyveoperationel afdeling.
 • At sikre at beslutninger og strategi effektueres og implementeres i den flyveoperationelle afdeling.
 • At sikre konstruktiv dialog med relevante myndigheder.
 • At sikre opfølgning på audits og indkomne rapporter.
 • Ansvarlig for medarbejdernes trivsel på arbejdspladsen, herunder målinger og handlingsplaner.
 • Ansvarlig for at selskabets personalepolitikker efterleves.
 • Deltage i overenskomstforhandlinger efter behov.
 • Arbejdsmiljø, herunder afvikling og opfølgning på APV.

Din faglige profil

Vi går efter en bred ledelsesmæssig profil funderet på en flyveoperationel baggrund. Det vil være en fordel, hvis du ydermere har en kommerciel eller ledelsesmæssig overbygning på din uddannelse.

Fagligt leder vi efter følgende egenskaber:

 • Erfaring med og lyst til at udvikle en moderne og effektiv flyveoperationel organisation.
 • Erfaring med målstyring og dokumenterede evner indenfor procesorienteret arbejde og projektledelse.
 • Erfaring med ledelse af flyveoperationelt personale.
 • Gerne erfaring med LEAN.’
 • Erfaring med forandringsledelse.
 • Forretnings- og udviklingsorienteret tilgang.
 • Type rating, funktion som Commander eller Chief Pilot
 • Indsigt i og forståelse for opgaver og ansvar i forhold til organisationen, herunder relationer til øvrige NPH’er.
 • Indsigt i og forståelse af sikkerheds- og kvalitetsstyringssystemer.
 • Indsigt i kvalifikations- og ressourcekrav til personel.
 • Indsigt i og forståelse af Safety Management Systems.
 • Kendskab til og indsigt i EASA OPS.
 • Kendskab til og indsigt i nationale love og bestemmelser.

Personlige og ledelsesmæssige kompetencer

Vi leder efter en udadvendt og relationsskabende personlighed med en stærk personlig integritet og interesse for at arbejde med og gennem andre mennesker. Du er resultatorienteret og proaktiv, men du tænker også langsigtet og har den fornødne tålmodighed til at arbejde efter de strategiske mål. Samtidig er du en stærk kommunikator, som motiverer og inspirerer dine medarbejdere. Du er åben, synlig og transparent i din ledelsesstil og er i stand til på en naturlig måde at formidle budskaber, så de er tydelige i organisationen og for virksomhedens samarbejdspartnere.

Du er en medspillende holdspiller, og samtidig arbejder du godt selvstændigt og er dygtig til at træffe beslutninger og skabe fremdrift. Du er innovativ og nytænkende, og som leder er du typen, der går forrest med det gode eksempel. Som person er du i stand til at uddelegere, men formår også at tage kontrollen i svære situationer.

Det forventes ydermere, at du behersker dansk og engelsk flydende i skrift og tale. Kendskab til det grønlandske sprog og erfaring fra Grønland generelt vil være en fordel men ikke et krav. Afgørende er det naturligvis også, at du har lyst til en tilværelse i Grønland, hvor du kan få glæde af øens smukke natur og spændende kultur.

Vi tilbyder

Vi tilbyder et job med masser af faglige og menneskelige udfordringer, dygtige kolleger og mange inspirerende snitflader til resten af organisationen. Endvidere er det et job med attraktive ansættelsesforhold, hvor aflønning sker i overensstemmelse med stillingens krav på individuelle vilkår. Hertil kommer årlig feriefrirejse for familien, pensionsordning samt en attraktiv forsikringspakke, der bl.a. omfatter heltidsulykkesforsikring, gruppelivsforsikring samt sundhedsforsikring.
Bolig og flytning kan tilbydes efter gældende regler.

Tiltrædelse efter aftale.

 Interesseret?

Vi glæder os til at læse din ansøgning, som du gerne må sende med det samme. Søg stillingen ved at klikke på ansøgningsknappen, hvor du kan uploade din ansøgning og dit CV.

For yderligere information kan du kontakte Senior Business Consultant Mette Landau fra Hartmanns på mobil: + 45 4121 1323 eller på mette.landau@hartmanns.dk. Henvendelse kan dog først ske efter d. 22. februar 2018.

Hartmanns A/S varetager rekrutteringsprocessen, hvorfor al henvendelse bedes rettet hertil.

Vi indkalder løbende relevante kandidater til samtaler og forbeholder os muligheden for at indkalde kandidater inden ansøgningsfristens udløb.

 

Virksomheden

Air Greenland har en stolt tradition for at forstå de særlige behov Grønland har til luftfart. Virksomheden servicerer Grønlands befolkning, turister og erhvervskunder under de forhold, som naturen og afstanden mellem byer og bygder skaber. Dette gør virksomheden til et af verdens mest komplekse luftfartselskaber. Virksomhedens ca. 550 ansatte bidrager til en omsætning på 1,2 mia. kr. årligt, hvilket udgør 15 % af Grønlands BNP. Ca. 75 % af de ansatte har arbejdsplads i Nuuk, resterende langs kysten og i København. Grønlandsk er Air Greenlands førstesprog, hernæst kommer dansk og engelsk.

Udløber: 09.03.2018
x

Læs Også

(DK) Freelancejournalist til Danmarks førende rejse- og luftfartsmedier

Vi har travlt og søger derfor en freelancejournalist, der kan arbejde selvstændigt og indgå i ...

(DK) Rejseproducenter søges

„Vi tror på, at enhver rejse begynder med en drøm. Vores passion er at få ...

(DK) Passenger Sales Representative Singapore Airlines Nordics

We are looking for a new Passenger Sales Representative to join our Nordic office in ...

(DK) In-house Sales & Digital support Singapore Airlines Nordics

We are looking for a new In-house Sales & Digital support to join our Nordic ...

(DK) Business Analyst for Singapore Airlines Nordics

We are looking for a new Business Analyst to join our Nordic office in central ...

(DK) Erfaren rejsebranche-kollega søges til FindMinRejse og AktivFerie!

Vi har travlt og har brug for en erfaren rejsebranche-kollega! Vi er 2 brands i ...