- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Glæde hos DRF, RID og Dansk Erhverv

”En glædens dag,” siger charterselskabernes brancheforening og Danmarks Rejsebureau Forening om normaliseringen af rejsevejledningerne. Dansk Erhverv: ”Godt at den orange farve forsvinder.”

”Regeringen har længe været afventende med at åbne for rejser til det meste af verden. Men med tirsdagens brede politiske aftale om en normalisering af rejsevejledningerne, går man tilbage til de ”gammeldags” farver på rejsevejledningskortet.”

Det skriver Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse. Det har længe været et stort ønske, at rejsevejledningerne rettes mod færdigvaccinerede rejsende fremfor ikke-vaccinerede. Og det sker nu, lyder det.

”Vi har vænnet os til, at vi med coronapas, indrejsepapirer, lidt forberedelse og sund fornuft frit har kunne rejse til det meste af EU i godt et halvt år,” skriver DRF og tilføjer:

”En stor del af verden har derimod været lukket land, medmindre man var færdigvaccineret eller forretningsrejsende, og rejser til lande i Amerika, Asien og Afrika er gang på gang udskudt, ombooket eller aflyst. Derfor er det glædeligt, at man nu fra Udenrigsministeriet melder, at verden igen er åben for rejser.”

Lars Thykier, administrerende direktør i DRF, siger: ”Jeg er også glad for, at rejsevejledningernes hidtidige forvirrende farvepalet ændres, så den fremover alene afspejler de sikkerhedsmæssige forhold. Det ensidige fokus på at afspejle coronasituationen i verden, har været vanskelig at navigere i for rejsebureauer og rejsende,” siger Lars Thykier.

Nogle af de vigtige rejselande for danskerne, for eksempel USA, New Zealand og Kina, er dog stadig næsten lukket land, da de har så strikse indrejsekrav, at det er svært at opfylde dem, noterer DRF.

Nye regler fra på fredag
RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, skriver i sin pressemeddelelse: ”Den nye politiske aftale normaliserer og ophæver i vidt omfang de covid-19 relaterede rejsevejledninger, der har været gældende siden marts sidste år.”

RID glæder sig også over, at lempelserne træder i kraft allerede på fredag, dagen før efterårsferien.

Direktør i RID, Henrik Specht, siger: ”Den altovervejende del af danskerne er færdigvaccineret, og herefter står det helt klart, at de kan rejse til rejsemål både i og udenfor EU. Nu er der kun eventuelle indrejserestriktioner i andre lande samt enkelte restriktioner tilbage for de relativt få danskere, som hverken er vaccineret eller tidligere smittet. Vi er glade for, at politikerne har lyttet til rejsebranchen.”

Også Dansk Erhverv glæder sig
Erhvervsorganisationen Dansk Erhverv glæder sig blandt andet over, at “den forvirrende farvekode orange nu forsvinder, så lande fremover kun har status som enten grønne eller røde, noterer Dansk Erhverv i en pressemeddelelse tirsdag aften.

Med den netop indgåede aftale ser tingene lidt lysere ud, er vurderingen fra Dansk Erhverv.

”Først og fremmest er det godt, at der nu er færre restriktioner. Desuden har farvekoden orange skabt en del forvirring blandt danskerne. Det er meget nemmere at orientere sig i, at et land enten er rødt eller grønt. Vores vurdering er, at det vil få flere danskere til at rejse,” siger Lars Ramme Nielsen, turisme og oplevelseschef i Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv bifalder desuden, at de gældende restriktioner for krydstogtturisme ophæves og erstattes af lempeligere restriktioner, hvor krav om vaccination eller negativ test forud for den første ombordstigning på krydstogtskibe er tilstrækkeligt.

Her er link til pressemeddelelsen fra Justitsministeriet om dagens aftale, hvor der også er link til selve aftaleteksten, klik her.

Relaterede artikler:

Danske rejsevejledninger normaliseres og forenkles

Klar til politisk debat om nye rejsevejledninger

Over 100.000 danskere på efterårsferie i udlandet

Orange rejsevejledninger koster branchen milliarder