- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Grønt stempel til 4 danske rejsebureauer

De første Travelife-partnere, fra venstre Danmarks Rejsebureau Forenings bestyrelsesformand, Asger Domino, Christian Kaalund fra Hostebro RejseCenter, Dorte Juul Mydtskov fra C&C Travel, DRF’s adm. direktør, Lars Thykier, og Jesper Hannibal fra Jesper Hannibal & Co. DIS Congress Service havde ikke mulighed for at være til stede.

REJSEBUREAUER: På weekendens Ferie for Alle blev der for første gang på dansk grund uddelt certifikater til rejsebureauer, der har gennemført organisationen Travelife’s bæredygtighedsprogram. Priserne blev overrakt af DRF’s bestyrelsesformand – hvis rejsebureau ikke var blandt de fire diplommodtagere.

Travellife-certifikatet blev overrakt til rejsebureauerne C&C Travel, DIS Congress Service, Holstebro RejseCenter og Jesper Hannibal & Co.

Anne Cecilie Lasa-González, ansvarlig for Grønne Rejser hos aarhusianske Jesper Hannibal & Co., sagde til standby.dk: ”Grønne rejser kan matche den normale pris, dermed kan man rejse med bedre samvittighed. Rejsebureauer kan ikke fortsætte med at udbyde rejser – uden at tilbyde grønt alternativ som hybridbiler og færre på safariture.” Anne Cecilie Lasa-González, der har en cubansk far, er cand. mag. i etnologi og turisme.

I sin tale ved diplomoverrækkelsen på Ferie for Alle i Herning, sagde Danmarks Rejsebureau Forenings bestyrelsesformand, Asger Domino, bl.a.: ”Sidste år var der på verdensplan ca. 1 milliard turistrejser – tallet forventes fordoblet om 10 år.” Standby.dk spurgte, hvorfor hans rejsebureau, Stjernegaard i Lyngby, ikke var en af de fire modtagere af diplomet: ”Jeg vidste, du ville spørge om dette… Ja, det burde vi også være, Stjernegaard arbejder med bæredygtighed, men har ikke taget endelig stilling til Travellife,” lød svaret.

IT-chef Christian Kaalund fra Holstebro RejseCenter har stået i spidsen for erhvervsrejsebureauets inkorporering i Travellife. Han sagde til standby.dk: ”Det har været forbavsende nemt at gå til, der er ikke sat urealistiske mål og alle vil gerne bidrage til et bedre miljø.”

Danske rejsebureauer er klar over, at hvis de skal bevare deres forretning, må de være med til at passe på de steder, de sender deres kunder til. Danmarks Rejsebureau Forening har indført en dansk udgave af det EU-støttede program for rejsebureauer, Travelife.

”Travelife er det eneste bæredygtige ledelsessystem, målrettet rejsebureauer. Styrken ved Travelife’s partnerprogram er, at bæredygtighed bliver en del af rejsebureauernes forretningsmodel. Det bliver tænkt med i alle de beslutninger, rejsebureauet træffer,” siger DRF’s adm. direktør, Lars Thykier. DRF’s ca. 130 medlemmer står for over 80 pct. af omsætningen i de danske rejsebureauer.