- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hilton sælger Waldorf Astoria

Berømte Waldorf Astoria i New York er solgt til et kinesisk forsikringsselskab for 1,95 milliarder dollars – 11,5 milliarder kroner.

Berømte Waldorf Astoria i New York er solgt til et kinesisk forsikringsselskab for 1,95 milliarder dollars – 11,5 milliarder kroner.

Conrad N. Hilton overtog det ikoniske luksushotel for 65 år siden og i går, mandag, kunne Hilton Worldwide orientere om salget til Anbang Insurance Group. Hilton vil fortsat stå for driften de kommende 100 år i et ’strategisk partnerskab’ med det Beijing-baserede forsikringsselskab.

Waldorf Astoria skal gennemgå en større renovation for at bringe hotellet op på sin ’historiske storhed’, hedder det i en fælles udtalelse fra Hilton og Anbang.

Waldorf Astoria er flagskibet for Hiltons 27 luksushoteller verden over. Det åbnede i 1893 i mangemillionæren William Waldorf Astors palæ på fifth avenue. Waldorfs fætter John Jacob Astor IV, indrettede hotellet nogle få år senere lige ved siden af. Hotellet gik til under forbudstiden og blev revet ned i 1929, og gav plads til Empire State Building.

Ifølge overleveringen blev den berømte Waldorf salat første gang lavet af maître d’hôtel på Waldorf Astoria i 1896.

Hotellet er hjemsted for restauranterne, hvor New Yorks elite spiser, som for eksempel Peacock Alley, Bull and Bear Prime Steakhouse og Oscar’s.