Pressefoto fra Scandic Hotels, der alene i Danmark foreløbig har 26 hoteller, hvilket gør Scandic til største hotelkæde.

Hotelkæde kan spare 200 millioner liter vand

Der kom 400 forslag da Nordens største hotelkæde, Scandic, bad sine medarbejdere om ideer til at reducere kædens miljøpåvirkning og styrke sig yderligere inden for social bæredygtighed.

Gennem vinteren har Scandic via en såkaldt ’bæredygtigheds-hackathon’ opfordret kædens 18.000 medarbejdere til at komme med de næste brugbare bæredygtighedsidéer. Mere end 400 ideer blev det til – og nu to udvalgt, en inden for miljø og en anden inden for social bæredygtighed.

Samtlige medarbejdere i Scandic kunne sende ideer til, hvordan man kan gøre Nordens største hotelkæde endnu mere bæredygtig.

Over 200 workshops er blevet holdt på hotellerne, hvilket har resulteret i mere end 400 ideer. Baggrunden for hackathonen er Scandics tro på kreativiteten hos sine medarbejdere.

”Vi er ekstremt glade for det store engagement og lykkelige over, at der er kommet mere end 400 ideer ind, som vi kan arbejde videre med. Vi kommer til at gennemgå alle forslagene for at se, hvilke som kan implementeres – og vi begynder med de vindende ideer,” siger Vanessa Butani, Sustainability Director i Scandic.

Sluk for vandet ved tandbørstning
Den vindende idé miljø hedder: turn off the tap (luk for vandhanen)

Scandic kan spare 200 millioner liter vand på år, hvis gæsterne slukker for hanen, når de børster tænder. Det svarer til 1,2 millioner badekar fyldt med vand. Scandic vil nu identificere muligheder for at kommunikere dette til gæsterne.

Regnestykket er baseret på, at 50 procent af gæsterne slukker vandhanen når de børster tænder samt at de børster tænder to gange på en dag i to minutter ad gangen. Vandforbrug på en liter på tandbørstning.

Den vindende idé indenfor social bæredygtighed blev: Holiday for All. Scandic vil åbne sine hoteller for udsatte familier, der ikke har mulighed for at tage på ferie med sine børn. Scandic vil identificere potentielle samarbejdspartnere i hvert land og gennemføre en pilot på udvalgte hoteller i løbet af året.

Genbrug håndklædet
Det er ikke nyt for Scandic at involvere medarbejderne. Hotelkæden var først til at introducere ”genbrug håndklædet”-ideen, der i dag er branchestandard over hele verden. Det var en Scandic-medarbejder, der fandt på ideen, oplyser hotelkæden.

”Vi siger, at vi har 18.000 medarbejdere inden for bæredygtighed. De inspirerer os til at blive endnu bedre, og Scandic skal fortsætte med at blive endnu mere bæredygtige fremover,” siger Scandics direktør for bæredygtighed, Vanessa Butani.

Relaterede artikler:

Hektiske dage før nyt direktørjob

Hoteldirektør siger farvel efter 18 år

Ingen danske hoteller helt til tops hos Michelin