- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hotelkæde landede underskud på 39 millioner kroner

Københavnske Brøchner Hotels fik sidste år et underskud på 39 millioner kroner, men blev hjulpet af offentlige tilskud på 51 millioner kr. Kæden har sagt farvel til to hoteller, men er åbnet i Aarhus.

Med årsregnskabet for kalenderåret 2020 ser Brøchner Holding Group, den familieejede koncern bag Brøchner Hotels og Brøchner Ejendomme, tilbage på et år med udfordringer.

2020 gav et underskud på 39 millioner kroner, som havde været større uden 51,4 millioner kroner i offentlige hjælpepakker for midlertidig lønkompensation til hjemsendte samt kompensationsordninger for faste omkostninger og tabt omsætning, fremgår det af regnskabet, der blev offentliggjort mandag.

Men kæden af boutiquehoteller ser optimistisk på fremtiden, lyder det og peges på, at man har en stærk soliditet i ryggen. Omsætningen hos Brøchner Hotels oplyses ikke, men den menes at være et sted mellem 200 og 300 millioner kroner.

Af underskuddet i 2020 på 39 millioner kroner udgør den samlede effekt af årets drift og afhændelse af hotellerne Astoria ved Hovedbanegården og Herman K tæt på Kongens Nytorv et tab på 34 millioner kroner. Heraf udgør nedskrivning og afhændelsen af anlægsaktiver 19 millioner kroner. Brøchner Hotels indgik aftale om at trække sig fra driften af begge hoteller i 2020, en beslutning der blev fremskyndet af coronakrisen.

Brøchner Hotels forlod Herman K sidste forår, mens det rent teknisk var et farvel til Astoria med 93 værelser i starten af dette år. Hotel Herman K havde 31 værelser og suiter. Brøchner Hotels havde selv udstyret hotellet med fem stjerner. Herman K blev i april i år solgt til den britiske kapitalforvalter Ogilvy Capital.

Bygningen med Hotel Astoria ejes af kommanditselskabet K/S Astoria, der endnu ikke har fundet en ny operatør af hotellet.

Gav de største underskud
I pressemeddelelsen siger koncernchef Nickolas Krabbe Bjerg fra Brøchner Hotels: “2020 har været et særdeles udfordrende år, hvor vi måtte fremskynde beslutninger, der oprindeligt lå længere fremme. Ved starten af 2020 var vi klar over, at Herman K og Hotel Astoria var de hoteller, der generede størst underskud og skilte sig ud fra vores resterende hoteller. Derfor var det en nødvendig beslutning – med rettidig omhu – at vi indgik aftale om at trække os fra driften.”

Brøchner Hotels har fortsat de firestjernede københavnske boutiquehoteller Avenue Hotel Copenhagen, Hotel Danmark, Hotel Ottilia og Hotel SP34.

På kort sigt forventer Brøchner Hotels fortsat udfordringer på grund af markedsvilkårene. På længere sigt er det dog ledelsens forventning, at koncernens aktivitet kommer tilbage til tidligere perioders niveau. Dette understøttes af en plan for fremtiden, der bakkes op af en egenkapital på 266 millioner kroner til at modstå fremtidige udfordringer, hedder det i pressemeddelelsen.

Hotelkædens strategi frem mod 2025 har fokus på udvikling af 4+ stjernede boutique hoteller samt yderligere ekspansion i Danmark, oplyses det.

Relaterede artikler:

”Vi får en del henvendelser om at overtage hoteller”

Kendt københavnsk hotel skal igen have ny operatør

Store investeringer halverede overskud i hotelgruppe