- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Hver femte vil på krydstogt

CRUISE: Krydstogter har vundet indpas i danskernes ferieplaner. Apollo har spurgt danskerne, og tilbagemeldingerne viser, at hver femte dansker (20%) overvejer et krydstogt de kommende år.

Også derfor lanceres nye krydstogter. Både europæiske og oversøiske sejlruter er i vælten hos danskerne.

”Vi har i en årrække haft krydstogter på programmet, men nu har danskerne fået appetit på krydstogter som ferieform. Apollo ligger på nuværende tidspunkt 25% foran sidste års krydstogtssalg”, siger Rikke Koks Andreassen, kommunikationschef i Apollo.

Tallene viser, at det i særdeleshed er familier og par, som tager på krydstogt. Flere generationer tager gerne af sted sammen.

I undersøgelsen blev der spurgt til, hvad der ved krydstogtsferien tiltaler danskerne. Allerflest peger på muligheden for at opleve flere destinationer på samme rejse (80%), næstflest fremhæver udsigten over havet som væsentligt (65%). Herudover mener mange, at det faktum at transporttiden omdannes til ferietid, hvilket giver en bedre udnyttelse af feriedagene, er afgørende (59%).

Undersøgelsen er foretaget for Apollo af Kompas Kommunikation. Den er gennemført på internettet blandt knap 1.200 deltagere fra hele landet.