- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jet Time lander atter pænt regnskab

FLYSELSKABER: For andet regnskabsår i træk omsatte Jet Time, det største danskejede flyselskab, for over en milliard kr. Omsætningen steg 20 pct., mens overskuddet voksede 15 pct.

FLYSELSKABER: For andet regnskabsår i træk omsatte Jet Time, det største danskejede flyselskab, for over en milliard kr. Omsætningen steg 20 pct., mens overskuddet voksede 15 pct.

I Jet Times seneste årsregnskab for 2012/13, der sluttede 31. august, voksede omsætningen ca. 20 pct. fra 1,1 milliarder i forrige regnskabsår til 1,3 milliarder kr., mens resultatet før skat steg ca. 15 pct. fra 35 til 40 mio. kr.

”Jet Time fortsætter sin flotte vækst, der har kendetegnet det siden starten i 2006,” noterer bestyrelsesformand Lars Thuesen.

I årsrapporten anføres bl.a. “I seneste regnskabsår beskæftigede selskabet i snit 13 Boeing 737 og 411 medarbejdere.”

I overensstemmelse med selskabets strategi er der brugt ressourcer på at udvikle forretningsområderne, ACMI – flyvninger for andre flyselskaber – og fragtflyvninger. Strategien skal sikre, at selskabet udvikler disse områder, således at afhængigheden af charterflyvninger mindskes, uden at indsatsen for udvikling af charter sættes i stå.

Om seneste regnskabsår skriver selskabet: I maj i år indgik Jet Time stor ACMI-aftale med SAS om operation af 6 til 8 fabriksnye ATR 72-600 fly. Flyene er sat i trafik i efteråret 2013 og placeres fra foråret 2014 i Stockholm og København. Når aftalen er fuldt implementeret i 2014/15 skal Jet Time udføre over 15.000 årlige regionalflyvninger for SAS.

Derudover vurderes mulighederne for yderligere udvikling af ACMI som gode. Over 30 pct. af Jet Times flyvninger er ACMI-flyvninger (Aircraft, Crew, Maintenance og Insurance, red). Det betyder at Jet Time stiller med fly og besætning, står for teknisk vedligehold og har forsikring for flyene. Kunden betaler bl.a. for catering, flybrændstof og landingsafgifter.

I oktober i år fik Jet Time sit første fragtfly, en Boeing 737-400. Flyet beskæftiges på langtidskontrakt med TNT mellem belgiske Liege og svenske Västerås. Ligeledes er selskabets to Boeing 737-300 “Quick Change” fragtfly godt beskæftiget. Der arbejdes med betydelig ekspansion af fragtforretningen, som synes at have betydeligt potentiale, oplyser Jet Time.

I sommeren 2014 har selskabet store charterkontrakter på det finske marked, hvilket betyder, at Jet Time som noget nyt vil basere to fly i Helsinki. ”De langsigtede muligheder på det finske marked forekommer interessante,” hedder det.

Antallet af flyvninger for andre flyselskaber (ACMI) er i forhold til forrige regnskabsår steget fra ca. 1.200 til lige under 2.000, mens selskabets charterproduktion er vokset fra ca. 2.800 til 3.175 rundture. Antallet af fragtflyvninger har været beskedne 101 gennemførte flyvninger.