- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jet Time på vingerne for SAS

FLYSELSKABER: Søndag havde danske Jet Time de første flyvninger til og fra Stockholm for SAS med sine nye ATR72-600. Når der til foråret leveres flere, skal de bl.a. bruges på SAS-ruterne fra København til Billund og Aarhus.

Klar til jomfruturen med Jet Times første ATR72-600 flyvning for SAS, besætningen var fra venstre kaptajn Morten B. Pedersen, kabinecheferne Lars Palmkvist og Louise Østergaard samt kaptajn Kaj Thomsen.

FLYSELSKABER: Søndag havde danske Jet Time de første flyvninger til og fra Stockholm for SAS med sine nye ATR72-600. Når der til foråret leveres flere, skal de bl.a. bruges på SAS-ruterne fra København til Billund og Aarhus.

En god uge efter Jet Time modtog det første af foreløbig seks bestilte ATR72-600 turbopropfly fra fabrikken i Toulouse, blev det i lørdags fløjet til Stockholm. Herfra begyndte det i går, søndag, at flyve nogle af SAS’ mindre føderuter ind til Stockholm  og skrev dermed historie, idet Jet Time siden sin start i 2006 kun har opereret Boeing 737.

Første tur var fra Arlanda til sydsvenske Ronneby og retur til Stockholm.

”Jeg sagde i min velkomst til passagererne, at dette var første flyvning med denne type for SAS. Mine to kolleger i kabinen fortalte, at passagererne havde været imponeret over, hvor stille flyet var, og hvor god plads der var til bagage i hattehylderne,” sagde flyets kaptajn, Kaj Thomsen, i går fra Stockholm til standby.dk og tilføjede: ”Alt fungerede perfekt – Jet Time har meget engagerende medarbejdere, herunder de udstationerede mekanikere her i Stockholm, som yder en fantastisk indsats for at få tingene til at ske.”

Bagefter fløj han og besætningen til finske Turku og tilbage, mens en anden besætning fløj det fra Arlanda til nordsvenske Sundsvall og retur. Herefter fløj Kaj Thomsen og hans besætning flyet tilbage til Turku, hvor de overnattede inden turen i dag gik tilbage til Stockholm.

Jet Time har til at starte med en ATR72-600; man skulle have haft to, men det andet kunne fabrikken ikke levere til tiden, så i nogle uger har Jet Time et tilsvarende fly fra østrigske InterSky.

Det var i øvrigt tæt på, at Jet Time havde fået premiere med sine nye ATR-fly på dansk indenrigs. SAS havde på et tidspunkt i fredags sat det op til at flyve en enkelt rotation mellem København og Aalborg, men valgte at indsætte et større fly på afgangen.

Men SAS-passagererne kommer til at opleve ATR72-600 på dansk indenrigs i løbet af næste år.

”Der er ikke noget konkret om hvornår, men SAS har meddelt os, at når vi får vores yderligere fire ATR’er skal de bl.a. flyve fra København til Billund og Aarhus,” siger Jet Times adm. direktør, Klaus Ren, til standby.dk

Jet Times næste ATR-fly kommer i midten af november, herefter følger de øvrige fire næste år i februar, marts, april og maj.

Jet Time har foreløbig ansat 40 piloter og kabinepersonale til de nye fly, men gennem vinteren skal der rekrutteres flere. Kommer Jet Time op på otte ATR-fly, vil det betyde ca. 150 nye arbejdspladser i selskabet med hovedkvarter i Kastrup.

Jet Times ATR72-600 har plads til 70 passagerer og en besætning på fire. Flyene ejes af Nordic Aviation Capital med hovedkontor i Billund, verdens største ejer af regionale propel- og jetfly.