- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jobpatruljer checker danske hoteller

HOTELLER: Fagbevægelsens jobpatruljer har i sommerferien fokus på hoteller og restauranter for at sikre, at arbejdsforholdene er i orden for de unge, der har sommerferiejob hos

HOTELLER: Fagbevægelsens jobpatruljer har i sommerferien fokus på hoteller og restauranter for at sikre, at arbejdsforholdene er i orden for de unge, der har sommerferiejob hos dem. ’Husk at have styr på reglerne’, opfordrer Dansk Erhverv.

Hvert år rykker den såkaldte jobpatrulje ud i sommerugerne – uge 27-31 – for at kigge landets virksomheder efter i sømmene, når de ansætter unge sommerarbejdere. I år har jobpatruljen fokus på hotel- og restaurationsbranchen, oplyser Dansk Erhverv.

Herfra siger chefkonsulent Anne-Marie Røge Krag: ”Arbejdsgiverne har det juridiske ansvar for, at de unge feriearbejdere overholder reglerne. Ansvarlige arbejdsgivere byder jobpatruljen velkommen og viser, at de har taget højde for de gældende regler.”

Hun tilføjer: ”Vi anbefaler, at man har kigget reglerne igennem en ekstra gang, inden man ansætter unge sommerjobbere. Der gælder f.eks. regler for, hvor mange timer de må arbejde – alt efter om de er 14, 17 eller 18 år.”