- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jorden rundt for 100.000 kr.

Det jyske charterbureau Primo Tours sender 21. oktober 150 gæster af sted på 43 dage lang jordomrejse til 99.900 kr. – plus det løse. Gæsterne flyves med samme fly fra Danish Air Transport.

Et af DAT’s mindre MD 87-fly.

Det jyske charterbureau Primo Tours sender 21. oktober 150 gæster af sted på 43 dage lang jordomrejse til 99.900 kr. – plus det løse. Gæsterne flyves med samme fly fra Danish Air Transport.

”Jamen, ideen opstod da vi talte med flere kunder, hvis helbred ikke tålte flyvninger på over fem timer. Vi var siden i dialog med flere flyselskaber, men endte med aftale med Danish Air Transport. Det har taget et halvt år at planlægge rejsen, nu skal vi bare havde de sidste udflugter på plads,” siger meddirektør i jyske Primo Tours, Bjarke Hansen, til standby.dk

Verdensrundturen flyves med en over 20 år gammel MD83 fra Danish Air Transport. Der er morgenmad på de 4-5 stjernede hoteller, herefter flyves op til fire timer til næste destination.

Flyet, der fløj første gang i 1990, har i DAT’s udgave 165 pladser, men på rundturen har det kun 150, hvilket giver mere benplads.

Primo Tours fra jyske Ringkøbing havde sidste år 20.000 passagerer og har ikke planer om at åbne andre steder. Bureauet fik sidste år sit bedste resultat til dato.

Jorden Rundt-turens første stop er Alexandria, herefter er der stop i Kenya og Dubai. Derfra til Indien, Burma, Singapore og Bali.  Fra Indonesien letter flyet mod Ayers Rock (Uluru) i Australien, Tasmanien, Sydney og Cains i det nordøstlige Australien. Her turen halvvejs.

Fra Australien går turen til Manila, Kina og Tokyo. Derfra til Anchorage i Alaska, San Francisco, Mexico, Cuba og Washington. Herfra til Canada, Grønland og derfra tilbage til Danmark.

Rejsen omfatter bl.a. 42 x morgenmad, ti frokoster og ti gange aftensmad samt 21 udflugter.

I 2006 havde Spies også en Jorden Rundt-rejse med en Airbus 330 fra det daværende MyTravel Airways, i dag Thomas Cook Airlines. Det besøgte 11 destinationer på fire kontinenter – prisen for fly og 4-stjernede hoteller er 40.000 kr. for de 400 gæster, der er plads til.

Der bliver stop ved Niagara Falls i Canada, San Francisco, Hawaii, Cook Øerne i Stillehavet, Sydney, Borneo, Saigon i Vietnam, Indien, Muskat i Oman samt Cairo inden turen går hjem til Danmark.