- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jysk Rejsebureau er den rigtige køber af Wasteels

Selv om Jysk Rejsebureau ikke vil oplyse købsprisen for Wasteels Rejser i Danmark, ”skal jeg nok finde ud af den,” siger Ole Egholm (foto) til Take Off. Han er tidl. adm. direktør for rejsebureauet i Danmark – men har siden 2006 levet af at lave sine årlige analyser af bl.a. økonomien i rejsebranchen.

 

Jysk Rejsebureau købte fredag købt Wasteels Rejser, der gradvist udfases i Danmark – Wasteels kontorer i København og Århus lukker i denne uge.

 

Med købet styrker Jysk Rejsebureau sin position som en af Danmarks ledende aktører for individuelle rejser til oversøiske destinationer, oplyser Jysk Rejsebureaus adm. direktør, Ole Ærthøj.

 

Med købet overtager Jysk Rejsebureau alle Wasteels rejseaktiviteter i Danmark. Wasteels kunder med eksisterende bookinger vil blive påvirket. Alle kundeforespørgsler til Wasteels vil fremover blive håndteret af Jysk Rejsebureau, og alle aktiviteter vil gradvist blive integreret i Jysk Rejsebureau.

 

Wasteels Rejsers nuværende direktør, Carsten Banke Hansen, er ansat som chef for Jysk Rejsebureaus gruppe- og key-accountafdeling. Carsten Banke Hansen blev direktør for hollandskejede Wasteels, da den daværende direktør, Ole Egholm, i 2006 stoppede for at lave regnskabsanalyser på fuldtid af bl.a. rejsebranchen. Ole Egholm åbnede i 1991 Wasteels Rejser i Danmark.

 

Wasteels har syv medarbejdere på dets rejsebureauer i København og Århus. Hovedparten af medarbejderne i Århus fortsætter på Jysk Rejsebureaus kontor i Århus. Medarbejderne hos Wasteels i København fortsætter hos rejsebureauet Kilroy; Jysk Rejsebureau har ikke kontor i København. Men Horizons, selskabet der fra årsskiftet i år, kontrollerer fusionerede Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark, har et Kilroy-rejsebureau i København.

 

Wasteels Rejser ejes af hollandske Laurent Wasteels.
Jysk Rejsebureau har over 60 ansatte i Danmark og sender hvert år mere end 20.000 kunder på oversøiske, individuelle rejser til hele verden.
I 2009 havde Jysk Rejsebureau en omsætning på 195 mio. kr. – og fik et underskud på 1,2 mio. kr. efter skat.
Wasteels Rejser i Danmark omsatte i sidste regnskabsår for 20 mio. kr., og kom også ud med et lille underskud. 

 

Take Off havde mere om købet i fredags på vores hjemmeside.

Skrevet af Henrik Baumgarten