- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Jysk Rejsebureau køber Wasteels Rejser

Med købet styrker Jysk Rejsebureau sin position som en af Danmarks ledende aktører for individuelle rejser til oversøiske destinationer, oplyser Jysk Rejsebureau, hvis adm. direktør, Ole Ærthøj, siger:

 

”Opkøbet af Wasteels matcher bestræbelserne på at udbygge Jysk Rejsebureaus forretning med et bredt produktsortiment.”
Prisen for Wasteels i Danmark oplyses ikke, siger Ole Ærthøj til Take Off.

 

Med købet overtager Jysk Rejsebureau alle Wasteels rejseaktiviteter i Danmark. Det drejer sig om kunder, medarbejdere og Wasteels Rejsers gruppe- og key account-portefølje. Wasteels ejendomme i Danmark er ikke omfattet af handlen.

Wasteels kunder med eksisterende bookinger påvirkes ikke af salget til Jysk Rejsebureau. Planlagte rejser vil blive afviklet efter planen. Alle kundeforespørgsler til Wasteels vil fremover blive håndteret af Jysk Rejsebureau, og alle aktiviteter vil gradvist blive integreret i Jysk Rejsebureau.

 

Som led i overtagelsen af Wasteels i Danmark, lukkes rejsebureauets kontorer i København og Århus næste uge.

 

Wasteels Rejsers nuværende direktør, Carsten Banke Hansen, er ansat som chef for Jysk Rejsebureaus gruppe- og key-accountafdeling. Carsten Banke Hansen blev direktør for hollandskejede Wasteels, da den daværende direktør, Ole Egholm, i 2006 stoppede for at lave regnskabsanalyser på fuldtid af bl.a. rejsebranchen. Ole Egholm havde i 1991 åbnet Wasteels Rejser i Danmark.

 

Wasteels har syv medarbejdere på dets rejsebureauer i København og Århus. Hovedparten af medarbejderne i Århus fortsætter på Jysk Rejsebureaus kontor i Århus. Medarbejderne hos Wasteels i København fortsætter hos rejsebureauet Kilroy; Jysk Rejsebureau har ikke kontor i København. Men Horizons, selskabet der fra årsskiftet i år, kontrollerer fusionerede Jysk Rejsebureau og Kilroy Denmark, har et Kilroy-rejsebureau i København.

 

Forud for fusionen, der skabte Horizons, blev de aktiviteter Jysk Rejsebureau ejede i udlandet, bl.a. Thailand, et selvstændigt selskab, Visit Beyond. Disse aktiviteter ejes fortsat af Mogens og Birgitte Jacobsen, de tidligere ejere af også Jysk Rejsebureau. Ole Ærthøj er også adm. direktør for Horizons. Selve Kilroy-koncernen ejer udover Kilroy Denmark også KILROY group travel og Team Benns samt rejsebureauer i de nordiske lande og i Holland.

 

Wasteels Rejser ejes af hollandske Laurent Wasteels.
”Jeg har kendt Laurent Wasteels i snart 20 år – og vi har forhandlet om salget i en måneds tid. Laurent han haft et stort rejseimperium i Europa, men de senere år er der blevet afviklet ganske meget af det i kraft af, at han har kastet sig mere over at være ejendomsudvikler og ejendomsbesidder. Laurent følte, at Jysk Rejsebureau ville være en god partner til denne handel i Danmark,” siger Ole Ærthøj.
 
Jysk Rejsebureau har over 60 ansatte i Danmark og sender hvert år mere end 20.000 kunder på oversøiske, individuelle rejser til hele verden.
I 2009 havde Jysk Rejsebureau en omsætning på 195 mio. kr. – og fik et underskud på 1,2 mio. kr. efter skat.
Wasteels Rejser i Danmark omsatte i sidste regnskabsår for 20 mio. kr., og kom også ud med et lille underskud. 

 

Wasteels-koncernen, der i sine stormagtsdage havde over 200 rejsebureaukontorer i Europa, blev navnlig stor på at sælge gennemgående togbilletter i Europa – bl.a. til italienske arbejdere på VW-fabrikkerne i Tyskland når de skulle til og fra Italien. Den gang – før lavprisflyselskaberne kom på banen – var toget den billige transportform inden for Europa.

Skrevet af Henrik Baumgarten

Jysk Rejsebureau køber Wasteels Rejser

Posted By Flemming Juul On In Nyheder | No Comments

”Opkøbet af Wasteels Rejser matcher fint bestræbelserne på at udbygge vores forretning. Vi glæder os til at byde Wasteels kunder velkommen hos Jysk Rejsebureau og at vise dem vort brede produktsortiment”, siger adm. direktør for Jysk Rejsebureau, Ole Ærthøj.

Med købet overtager Jysk Rejsebureau alle Wasteels rejseaktiviteter i Danmark. Det drejer sig om kunder, medarbejdere og Wasteels Rejsers gruppe- og key account-portefølje. Wasteels Rejsers nuværende direktør, Carsten Banke Hansen, er ansat som chef for Jysk Rejsebureaus gruppe- og key-accountafdeling.

Kunder med eksisterende bookinger påvirkes ikke af salget. Planlagte rejser vil blive afviklet helt efter planen, og der vil i løbet af kort tid blive sendt information om opkøbet til alle Wasteels kunder.

Skrevet af Flemming Juul