- STANDBY.dk - https://standby.dk -

København har største kongres

MICE: Lige nu er der 20.000 deltagere i kæmpe kongres i København for at dele den nyeste viden om kræft.

MICE: Lige nu er der 20.000 deltagere i kæmpe kongres i København for at dele den nyeste viden om kræft.

Med omkring 20.000 delegerede fra 130 lande er den internationale elite inden for cancer-forskning i disse dage samlet i Bella Center i København til kongressen ESMO – European Society for Medical Oncology, populært kaldet Eskimo.

Alene i år kommer over 100.000 forskere, læger, ingeniører mm. til København for at deltage i en af de over 100 internationale kongresser, der har København som værtsby i 2016.

”Når ESMO bliver holdt i Danmark, styrker det vores internationale profil. Vi får mulighed for at fortælle om den danske model. Jo mere synlig, man er, jo bedre er det, når vi søger fonde om forskningsmidler. Samtidig kan synligheden bane vejen for, at udenlandske medicinalfirmaer vil investere i dansk forskning. Eksempelvis er Rigshospitalet gået ind i arbejdet og har arrangeret flere møder med medicinalfirmaer i forbindelse med ESMO med henblik på fremtidigt samarbejde om forskning,” siger Ulrik Lassen, professor på Rigshospitalet og tilknyttet ESMO som lokal vært.

”Det er en gevinst for dansk forskning, når en kongres af ESMOs kaliber bliver holdt i København. Der følger en række muligheder med, som opstår, når den globale forskning, virksomheder og fonde mødes. ESMO er en oplagt platform for at tiltrække nye talenter, virksomheder og investeringer inden for cancer-området,” siger Thomas Bjørnholm, prorektor for forskning og innovation på Københavns Universitet og formand for Copenhagen Science City.

ESMO er langt fra eneste internationale videnkongres, der har trukket tusinder af forskere mm. til København.

”Med vores partnere fra turismeerhvervet vinder vi hvert år værtskabet af ca. 60 internationale kongresser til København. Eksempelvis var København for få uger siden vært for fem internationale kongresser for øjenkirurgi, der til sammen trak 18.000 deltagere til byen. ESMO er med omkring 20.000 delegerede den største enkeltstående kongres, der er blevet afholdt på dansk jord,” siger Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen.