- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Københavns Lufthavn fik pris fra businesspassagerer

LUFTFART: Lufthavnen blev i aftes kåret til verdens tredjebedste for forretningsrejsende. Kategoriens vinder er en lufthavn i Asien, mens nr. to også er en lufthavn i Europa. Også i går fik Københavns Lufthavn endnu en pris.

LUFTFART: Lufthavnen blev i aftes kåret til verdens tredjebedste for forretningsrejsende. Kategoriens vinder er en lufthavn i Asien, mens nr. to også er en lufthavn i Europa. Også i går fik Københavns Lufthavn endnu en pris.

Ved en sammenkomst i aftes i Frankfurt overrakte det internationale magasin, Business Traveller, bl.a. priser som verdens bedste lufthavn for forretningsrejsende. Her landede Singapore førstepladsen fulgt af Zürich og Københavns Lufthavn.

42 pct. af de rejsende i Københavns Lufthavn er forretningsrejsende, oplyser lufthavnen.

Business Travellers kåring er baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt knap 1.300 af de tyske læsere af magasinet.

Ifølge driftsdirektør i Københavns Lufthavn, Kristian Durhuus, der modtog prisen, har lufthavnen fokus på at sikre en effektiv drift kombineret med tilbud til de rejsende i form af bl.a. lounges og spisemuligheder.

”Vi er meget glade for prisen. En væsentlig årsag er Københavns Lufthavns direkte ruter til 165 destinationer kombineret med et meget højt drift- og serviceniveau, som har medført, at vi gentagne gange er kåret som Nordeuropas bedste lufthavn,” siger han.

Københavns Lufthavn har i dag syv lounges. Den nyeste er den 850 m2 store Eventyr-lounge i Finger C. Til oktober åbner yderligere en non-Schengen-lounge i Finger D. Ifølge Københavns Lufthavn benyttes loungerne i snit hver dag af 5.000 passagerer, hvoraf ca. en tredjedel er ferierejsende.

Endnu en pris til Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavn kunne også i går melde, at den endnu en gang er kåret til Europas mest effektive.

Det er afgørende for at tiltrække nye flyruter og samtidig en anerkendelse af samarbejdet med blandt andre flyselskaberne om effektiv drift, oplyser lufthavnen.

Lufthavnen har i snit hver dag 750 starter og landinger samt 80.000 passagerer med 30.000-35.000 stykker bagage.

Hver dag opstår der situationer, som kan forrykke brikkerne i det store puslespil, der skal sikre, at flyene kommer af sted til tiden.

Det er Københavns Lufthavn så dygtig til, at forskere inden for luftfart i Air Transport Research Society (ATRS) igen har kåret Københavns Lufthavn som Europas mest effektive. Det er 11. gang ud af 13 mulige, at Københavns Lufthavn tager prisen.

Prisen uddeles hvert år af forskere og luftfartseksperter i ATRS, som analyserer og vurderer effektiviteten i alverdens lufthavne, oplyser Københavns Lufthavn. ​