- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Koldeste danske sommer i ti år

SOMMERKLUMME: Hvorfor kan dårligt vejr helt ødelægge folks ferie, og hvad er det der sker? Selv uge 29 i Tisvildeleje og i Skagen ser ud til at have tabt pusten, og hverken rosèvinen eller Gin and Tonic kan redde stemningen.

SOMMERKLUMME: Hvorfor kan dårligt vejr helt ødelægge folks ferie, og hvad er det der sker? Selv uge 29 i Tisvildeleje og i Skagen ser ud til at have tabt pusten, og hverken rosèvinen eller Gin and Tonic kan redde stemningen.

Af Ejvind Olesen

Hvis jeg ikke i år kunne leve af at sælge charterrejser fra Danmark til Sydeuropa, tror jeg, at tiden ville være inde til at finde et andet arbejde. Efter en regnfuld søndag i det, der tegner til at blive den koldeste juli i de seneste ti år, vil danskerne væk, inden hverdagen igen begynder.

Når man læser søndagsaviserne, mens regnen siler ned den ganske dag, erfarer jeg, at direktør Peder Hornshøj fra Bravo Tours siger det, som nok er kendetegnende for alle skandinaviske charterselskaber.

”Vi siger nej til flere hundrede hver dag, fordi vi har udsolgt her og nu. Vi kunne måske godt skaffe fly, men ingen hoteller har ledige pladser af den kvalitet, vi ønsker ved de populære feriedestinationer med temperaturer fra 25 grader og opefter.”

Nu ved jeg godt, at mine mange venner i charterbranchen (håber jeg da) lige vil markere, at bedst som det går allerbedst, bryder naturen ud i området ved Det Ægæiske Hav med et jordskælv tæt på syv på Richterskalaen med dybt alvorlige konsekvenser. Alligevel medfører det ikke stribevis af annulleringer i kølvandet med efterskælv. Det siger lidt om, hvor højt danskere fra det kolde Nord sætter sommerferien mod Syd i et år, da klimaet i Danmark helt svigter. Som det ser ud her i weekenden, får vi ikke en eneste rigtig sommerdag i juli (med over 25 grader).

Hvad jeg skal mene om uge 29 i Gilleleje, opkomlingen til Skagen, er jeg i tvivl om. Hvordan kan netop den uge forløbe uden Frederik Fetterlein? Skal jeg virkelig henslæbe den med Den store Bagerdyst på DR eller 531. afsnit med Barnaby? For slet ikke at tale om Manden på Svanegården på Charlie. Hvor det morsomste er en OK bil med Carl Stegger ved rattet forfølger en traktor på en kornmark. Bravo TV2, der fik I også ødelagt den aften, hvor vejret var til at opholde sig indendørs.

Og til sidst om min egen Uge 29. Jeg vidste godt, at når jeg prøvede at berette om en nød/sikkerhedslanding af et Norwegian-fly over Island. Så brager kommentarer løs (det kan vi godt li`) men det er igen Norwegian kontra SAS. Norsk kontra dansk Sådan er det hver gang.

Har lige igen her i ferien – mens regn og blæst slås om at få magten udenfor – læst en af mine mange bøger om SAS fødslen for 70 år siden. Dengang de tre nordiske lande så flot stod sammen. Nu er de ved at skilles. Det varer ikke længe.

Bare de ville lade skyerne om det.