- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Lavprisflyvninger stiger i Nordeuropa

FLYSELSKABER: Situationen for lavprisfly i Europa varierer kraftigt, viser nye tal fra Amadeus. I kapacitet af flysæder havde Warszawa i årets første seks måneder en vækst på 63 pct., mens Madrid faldt 27 pct.. København er drivkraften bag væksten i Norden med opgang på 28 pct.

Ny statistik fra reservationssystemet Amadeus’ værktøj Air Traffic viser, at lavprisselskabernes tilstedeværelse er i kraftig vækst globalt set. Kapaciteten af flysæder er i løbet af årets første seks måneder steget 6,8 pct. sammenlignet med samme periode i 2012.

Tallene viser stærk vækst fra lavserviceselskaberne i Asien (28,7 pct.) og Mellemøsten (17,7 pct.), mens stigningen var begrænset i Europa (0,8 pct.) og Nordamerika (1,5 pct.)

I Europa er udviklingen blandt lavprisselskaber kraftigt varierende. I Sydeuropa er kapaciteten mindsket, hvor Madrid har den største nedgang med 27 pct.

Omvendt ser det ud i det østlige og nordlige Europa: Warszawa tog et stort skridt opad med kapacitetsstigning på 63 pct., og lavprisflyvninger står nu for 27 pct. af hovedstadens samlede kapacitet. Også København viser en kraftig vækst på 28 pct.

”Lavprisbestillinger gennem Amadeus steg 25 pct. i det første halvår sammenlignet med samme periode foregående år. Vi kan se, at lavprisselskaberne udnytter den mulighed, vi tilbyder, til at komme ind på markedet for forretningsrejser med højere marginaler,” siger Alexandre Jorre, specialist for lavprisselskaber hos Amadeus.