- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Lille tilbagegang i Aalborg Lufthavn

LUFTFART: Der var ca. 1.300 færre passagerer i Danmarks tredjestørste lufthavn sidste måned sammenlignet med august 2016. Udenrigsruterne steg næsten 30 pct., faldet skyldes indenrigs og charter. I morgen får Ryanair første rute til Aalborg Lufthavn.

KLM i Aalborg Lufthavn; Jylland er et vigtigt marked for KLM, der på hverdage har op til ni flyvninger fra Amsterdam til Billund og Aalborg.

LUFTFART: Der var ca. 1.300 færre passagerer i Danmarks tredjestørste lufthavn sidste måned sammenlignet med august 2016. Udenrigsruterne steg næsten 30 pct., faldet skyldes indenrigs og charter. I morgen får Ryanair første rute til Aalborg Lufthavn.

Trods fremgang i udenrigstrafikken på 28,4 pct. betød lille tilbagegang i indenrigstrafikken og færre charterrejsende til Tyrkiet i forhold til august 2016 en tilbagegang i august på 1,1 procent. Samlet rejste 128.299 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i august mod 129.663 i august 2016.

Udenrigsruterne buldrer frem med flere rejsende måned efter måned, fyldte fly og stigende efterspørgsel. Den store månedsvækst på 28,4 procent i august i modsætning til sidste år vidner om, at udenrigsruter til Amsterdam, Oslo, Malaga og London er i en ekspansiv udvikling, noterer lufthavnen.

Således fløj 37.242 passagerer til og fra udlandet i august i år mod 29.004 passagerer i august 2016.

I morgen, 5. september, åbner Ryanair sin rute til London med tre ugentlige afgange og fire fra oktober – samtidig med, at Norwegian udvider til tre ugentlige afgange i vinterperioden mod to sidste år.

”De internationale ruter fra Aalborg Lufthavn når stadig nye højder med en imponerende stor fremgang i august. Vi ser en rigtig høj belægning på udenrigsafgangene, det bliver bedre måned for måned – specielt Amsterdam- og Osloruterne tager fart,” siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen og tilføjer:

”Samtidig med den højere belægning oplever vi også en stor efterspørgsel på flere ruter og afgange, som tyder på, at vi i den kommende tid kommer til se et rekordhøjt antal udenrigsrejsende.”

Chartertrafikken er påvirket af færre charterafgange til Tyrkiet i forhold til sidste år, som giver tilbagegang på 26,9 pct. Således rejste 21.892 chartergæster til og fra Aalborg i august mod 29.963 i august 2016.

”Tilbagegangen i antallet af charterrejsende i august skyldes udelukkende det mindre charterudbud til Tyrkiet i år. Til gengæld ser vi propfyldte fly til de græske og spanske feriedestinationer og på de eksisterende Tyrkiet-afgange. Derfor håber vi, at næste års sommerprogram vil have et større udbud til feriebyerne i Tyrkiet,” siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken, Aalborg Lufthavns klart største trafikområde, ses tilbagegang på 2,2 pct. fra august i år til august sidste år.

69.165 rejste fra og til Aalborg Lufthavn i august i forhold til samme måned sidste år, hvor tallet var 70.696.

”Med antallet af afgange tilbage til normal tilstand mellem Aalborg og København efter sommerperioden og fyldte fly til og fra Bornholm, er der udsigt til gode trafiktal i september,” siger Søren Svendsen.