- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Mange fejrede deres Danish Travel Award

DTA 2017: Der kom i går flere pressemeddelelser fra de 17 vinderne ved onsdagens Danish Travel Award.

DTA 2017: Der kom i går flere pressemeddelelser fra de 17 vinderne ved onsdagens Danish Travel Award.

I kategorien ved Danish Travel Award ”Bedste Hotel i København og Omegn” er Group Hotel General Manager Anders Duelund tilfreds. Sidste år tog søsterhotellet AC Hotel Bella Sky Copenhagen prisen.

Over 300 fra den danske rejsebranche var onsdag på plads i Cirkusbygningen, hvor Copenhagen Marriott tog prisen som Danmarks bedste hotel i København.

I år havde præsidiet valgt at finde vinderne via et nyt afstemningssystem. Rejsebranchen kunne ikke stemme på sig selv, og der var indført et udvidet ’Danmarks-panel’ med 2.000 medlemmer håndteret af analyseinstituttet Epinion.

Navnlig en høj rangering af kvalitet blandt de nominerede, blev den afgørende faktor, citerer Copenhagen Marriott standby.dk for. Anders Duelund, Group Hotel General Manager hos BC Hospitality Group, der inkluderer Copenhagen Marriott, er glad og stolt over vinderprisen.

Han siger i pressemeddelelsen: “Vi glæder os meget over anerkendelsen, ikke mindst fordi det bekræfter os i, at engagement, vedholdenhed og fokus på top-service giver glade gæster, der tydeligvis husker deres positive oplevelse hos os. Herfra skal i særdeleshed lyde en stor tak.”

Videre hedder det: ”Copenhagen Marriotts direktør, Anna Käll, forstår med super motiverede medarbejdere gang på gang at skabe flotte resultater. Årets Danish Travel Award understreger, at Copenhagen Marriott ligger helt i top, når det gælder produkt og service, og medarbejderne kan med rette være stolte af årets pris, som i høj grad er deres fortjeneste.”

Marriott-hotellet i København er endvidere påbegyndt en ombygning for godt 4,5 mio. kr. af hotellets Royal Suite, der har huset prominente statsoverhoveder og rockstjerner, senest Japans kronprins.

Ombygningen skal resultere i en splinterny luksussuite på 160 m2 med alt fra et stort soveværelse med udsigt til Københavns Havn til et spa-agtigt badeværelse, gæstetoilet og åbent køkken med plads til 14 personer.

BC Hospitality Group ejer ligeledes Marriott-varemærket AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Crowne Plaza Copenhagen Towers med i alt 1.580 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og ca. 200.000 m2 konference- og møde- og eventfaciliteter i københavnsområdet med plads til over 30.000 personer.

Prisregn til Portugal fortsætter

Kun få dage efter Portugal blev kåret som Europas førende turistdestination, løb landet med titlen som Europas bedste rejseland ved den danske Danish Travel Awards, hedder det.

I onsdags vandt Portugal titlen som Europas førende turistdestination ved den danske rejsebranches prisuddeling, Danish Travel Awards.

At Portugal er en storfavorit blandt de danske rejsende ses også på statistikkerne: I juni i år var der i alt 36.905 danske overnatninger i Portugal – en stigning på 31 pct. ift. juni 2016.

Ser man på hele første halvår 2017, er antallet af danske overnatninger steget i alt 8,4 pct. – fra 235.064 i 2016 til 274.274 i år.

Dermed står de danske besøgende nu snart for lige så mange overnatninger i Portugal som naboerne, svenskerne, selv om de har omkring 70 pct. flere indbyggere.

Totaloplevelser af højeste kvalitet

”I onsdags rullede Danish Travel Awards 2017 af stablen, og én ting skilte sig markant ud”, skriver Stjernegaard Rejser fra Lyngby nord for København.

”Vi er utroligt glade og stolte over anerkendelsen. Jeg er sikker på, at baggrunden er den omhyggelighed og høje kvalitet, som vi lægger i alle vores rejser. De seneste ti år har vi arbejdet på at give vores gæster de bedste oplevelser, der giver dem lyst til at rejse med os igen. Vi ser denne pris som et tydeligt signal om, at vi lykkes med det, vi brænder for,” siger direktør i Stjernegaard Rejser, Asger Domino.

Konkurrencen på rejsemarkedet er ikke blevet mindre de seneste år, og med internettets mange muligheder kan alle booke et fly og et hotel. Alligevel oplever Stjernegaard Rejser, at gæsterne vender tilbage igen.

”Når vi siger, at vi vil give vores gæster en oplevelse for livet, så mener vi det. Vi håndplukker de dygtigste rejseledere, vi har et dybdegående kendskab til alle vores destinationer, og så sørger vi ikke mindst for, at alle detaljer er på plads. Alle kan booke en rejse, men vi skaber rejser spækket med kvalitetsoplevelser,” siger Asger Domino.

Stjernegaard Rejser er specialist i oversøiske oplevelsesrejser, herunder rundrejser med dansk rejseleder, individuelt skræddersyede rejser og krydstogter.

Kontoret i Lyngby tæller 35 ansatte og hertil har Stjernegaard 60 rejseledere over hele verden. Virksomheden omsætter for ca. 200 millioner årligt og har 13.000 rejsende årligt.

USA igen hyldet som ”Bedste rejseland”

Karin Gert Nielsen, der bl.a. er direktør for Discover America i Danmark, modtog onsdag prisen for, at forbrugerne også sidste år havde valgt USA som bedste rejseland uden for Europa. Ved en fejl nævnte hendes firma, Atlantic Link, ikke Stand By som arrangør af Danish Travel Award, men skrev i går bl.a.:

”For 7. gang i lige så mange år kunne USA lade sig hylde som vinder af prisen ”Bedste rejseland uden for Europa.” USA vandt foran Sydafrika og Thailand.

Atlantic Link skriver videre: ”Årets udgave af Danish Travel Awards var ganske særlig. For første gang var det udelukkende forbrugernes stemmer, der afgjorde udfaldet af prisuddelingen. Det betød nye vindere i 16 ud af de i alt 17 kategorier, hvis man sammenligner med sidste års resultatliste – eneste pris, der fortsat blev hentet hjem af sidste års vinder i sin kategori, var ’Største rejseland udenfor Europa’, som blev vundet af USA.

”USA har altid haft en stor plads i danskernes hjerter, og årets pris understreger netop forbrugernes fortsatte interesse i USA som rejsedestination. Det skyldes ikke mindst, at landet rummer så mange dimensioner og uudforskede områder, og USA er virkelig en evig kilde til nye, store rejseoplevelser,” siger Karin Gert Nielsen.

Fællesnævneren for de seneste mange års danske besøgstal til USA har været konstant vækst. Godt nok registrerede man en mindre nedgang i det danske besøgstal til USA i 2016, da antallet af besøgende faldt fra 353.004 i 2015 til 325.921 i 2016, men de foreløbige besøgstal for 2017 viser, at den negative tendens allerede er ved at vende igen.

”Faktorer som for eksempel den stigende dollarkurs har påvirket besøgstallet i det forgange år, men de foreløbige indikationer fra i år viser, at interessen for USA som rejsedestination er upåvirket og fortsat lever i bedste velgående. Og det gør sig gældende for hele Skandinavien,” siger Karin Gert Nielsen.