- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Mange strejker truer flytrafikken i dag

Især aflysninger i Spanien og Belgien på grund af generalstrejke og flyveledere. I Belgien forventes op mod 100.000 demonstranter mod EU´s besparelsesplaner, men også i lande som Frankrig og Irland ulmer urolighederne.

Det tegner ikke godt for flytrafikken i Europa i dag onsdag. Det kan trække ud med flyvelederne i Belgien, der har bebudet strejke fra i eftermiddag kl. 15 og 24 timer frem. Samtidig ulmer det overalt i Belgien, hvor der ventes strejker og protestmarcher mod EU’s hovedkvarter med 100.000 deltagere.

 

I Spanien er der generalstrejke, og det vil af gode grunde også gå hårdt ud over flytrafikken, selv om Iberia venter at kunne gennemføre 35 procent af trafikken. Flypassagerer rådes til at møde frem i god tid. I den udstrækning man kender aflysningerne vil passagerer med bookinger så vidt muligt blive direkte underrettet.

 

Ryanair regner med at flyve, men da lufthavnsmedarbejdere også strejker, vil kun passagerer uden bagage kunne regne med at kommer med. Ryanair aflyser alle fly fra belgiske Charleroi Lufthavn fra i eftermiddag kl. 15 og et døgn frem.

 

Easyjet opfordrer passagerer, der har booket fly til Spanien til at ændre gebyrfrit inden for de næste fem dage.

 

Skrevet af Ejvind Olesen