- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Mildere Berlusconi i Alitalia-handel

Silvio Berlusconi, der ser ud til at blive Italiens næste premierminister, har tidligere kaldt købstilbuddet fra Air France – KLM for både ydmygende og en kolonisering af Alitalia – nu bløder han udtalelserne op.

Med en pludselig ændring af tonefaldet siger Berlusconi nu, at han fortsat er skeptisk med hensyn til handelen, men at han vil acceptere den, hvis resultatet er ’gensidigt værdigt’ og hvis Alitalias italienske identitet fastholdes.

De nye toner falder samtidig med, at AF-KLM ledelsen bløder op i nogle af de mest kritiserede krav om besparelser og reduktioner. Det sker i forhandlingerne med fagforeningerne, hvor ledelsen har lovet at tage lukningen af Alitalias cargo i 2010 op til ny vurdering ved brug af et uafhængigt rådgivningsfirma.

Desuden overvejes det at ansætte personale fra Alitalias Atitech, som står for flyvedligeholdelse. Det er aftalt, at tre færre fly end oprindeligt foreslået tages ud af drift og at der købes et nyt fly hvert år, hvilket skaber jobs til 160 kabinefolk og 42 piloter.

Skrevet af web-redaktionen