- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Mors klar til Østers- og Muslingepremiere

Årets Østers- og Muslingepremiere lørdag den 14. oktober byder på delikatesser lavet af syv erfarne gourmetkokke. Besøgende kan opleve DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Årets Østers- og Muslingepremiere lørdag den 14. oktober byder på delikatesser lavet af syv erfarne gourmetkokke. Besøgende kan opleve DM i Champagnesabling og Østersåbning.

Det er en festdag på Mors, når premieren skyder østers- og muslingesæsonen i gang. Eventen har hvert år
givet inspiration til og smag for nogle af Danmarks fineste råvarer. Limfjordsøsters er blandt de bedste i verden.

Det er ottende gang, at Skaldyrshovedstaden Nykøbing Mors holder Østers- og Muslingepremieren i et
stort telt på Pakhustorvet ved havnen. For anden gang er Nykøbing også værtsby for DM i Østersåbning
og DM i Champagnesabling, som arrangeres af henholdsvis Danmarks Kokkeforening og Tjenerforeningen.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen: ”Med årets program som både byder på Østerssafari, Michelinmiddag, gourmetkokke, champagnebrunch, DM i Champagnesabling og Østersåbning kan jeg med stolthed i stemmen sige, at der både er tænkt på smagsentusiasterne og de nysgerrige i skaldyrsuniverset. Det er et af de arrangementer, som er med til at understrege, at Nykøbing er Skaldyrshovedstaden”.

Årets Østers- og Muslingepremiere byder på syv – to lokale og fem udenøs – gourmetkokke, som laver to små retter hver. I år er Kokkelandsholdet repræsenteret ved Mads Søndergaard, der tidligere har været kok hos Kadeau og Hotel d’Angleterre i København. Der bliver gensyn med to af øens gourmetkokke Peter Bønding fra Pakhuset Hotel og Restaurant og JensPeter Skov fra Sallingsund Færgekro, som i en årrække har forkælet gæsternes smagsløg til premieren. Igen i år kan besøgende glæde sig til at smage delikatesser fra Hotel Thinggaard i Thy, som deltog for første gang i 2016. Restaurant Pakhuset i Skagen, der har specialiseret sig i fisk og skaldyr, er med for anden gang.

En kending af arrangementet er Michael Nygaard Sørensen, som tidligere har været tilknyttet Hotel Royal.
Han har trådt sine barnesko på Hotel Pejsegården i Brædstrup og er i dag køkkenchef ved Compass Group Danmark og har ledelsen af kantinerne på Odense Universitet.

Sidst, men ikke mindst, deltager Rasmus Bang Vognsen for første gang. Han driver Spisehuset Thy og
har en forkærlighed for fisk, skaldyr og god champagne. Han er udlært kok fra Café Victor i København og
har siden arbejdet på forskellige hoteller og restauranter.