- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Mulig ny færgerute til Norge

Fjord Line overvejer at benytte Langesund Færgeterminal i stedet for Kristiansand som anløbssted for de to nye cruisefærger.

Fjord Line har indgået en aftale med Grenland Havn som indebærer at havnen i Langesund kan blive opgraderet så Fjord Lines to nye skibe kan sejle dagligt mellem Hirtshals og Langesund. Rederiet viderefører sin Express-linje mellem Kristiansand og Hirtshals.

Fjord Line er ved at modernisere sin flåde ved bygning af to nye og identiske cruisefærger til ruterne mellem Vestlandet og Hirtshals, samt mellem Sørlandet og Hirtshals. Med disse skibe vil Fjord Line kunne tilbyde daglige afgange på begge ruter året rundt.

Flytningen fra Kristiansand til Langesund betyder, at overfarten fra Hirtshals vil vare ca 30 minutter længere. Uden at det får konsekvenser for gennemførsel af det planlagte program med faste tidspunkter for afgange året rundt.

 

De nye cruisefærger indrettes med 306 kahytter, hvoraf en stor del bliver suiter. Der bliver plads til 1.500 passagerer og 600 personbiler.

Skrevet af Flemming Juul