- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Nordens billigste hotel-hovedstad

Det er blevet dyrere at bo på hotel i Oslo, Stockholm og Helsingfors end i København.

Tidligere var København en af de dyreste byer i Norden at bo på hotel i – kun overgået af Oslo. Men nu har også Stockholm og Helsingfors overhalet den danske hovedstad. Mens hotelpriserne globalt steg fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010, faldt priserne på de danske hoteller. I København faldt de med 6%, mens de steg hos de nordiske naboer. I gennemsnit koster det nu kun 855 kr. pr. nat for et hotelværelse i Købehavn. Det viser Hotels.com’s seneste Hotel Price Indeks.

 

København har i mange år været kendt som en dyr by at bo i, og sidste år var København den næstdyreste hovedstad i Norden – kun overgået af Oslo. Men mens Norge, Sverige og Finland som de fleste andre lande oplevede, at hotelpriserne steg, fortsatte faldet i Danmark. De fortsat faldende priser skyldes blandt andet, at der alene i København blev bygget 3.000 nye hotelværelser det seneste år.

 

I Oslo steg hotelpriserne med 11% og en overnatning koster nu 1.021 kr., hvilket igen gør den norske hovedstad til den dyreste i Norden. I Stockholm, steg priserne med 10% fra 2. kvartal 2009 til 2. kvartal 2010, og nu lyder gennemsnitsprisen på 905 kr. I Helsingfors steg hotelpriserne 2%, og et hotelværelse koster nu 864 kr. i snit. 

 

Allerdyrest er Bergen med en overnatningspris på 1.167 kroner, mens Silkeborg er den dyreste by i Danmark med et gennemsnit på 992 kroner.

Skrevet af Flemming Juul