- STANDBY.DK - https://standby.dk -

Ny bookingportal til gavn for lokalsamfundet

TURISME: Business Lolland-Falster vil minimere omkostningerne for de lokale aktører og lancerer en ny bookingplatform.

Turismehvervet på Lolland-Falster vil forsøge at beholde en større del af omsætningen lokalt og etablerer derfor et alternativ til de globale bookingportaler. Foto: Business Lolland-Falster

TURISME: Business Lolland-Falster vil minimere omkostningerne for de lokale aktører og lancerer en ny bookingplatform.

Kampen mod de store bookingportaler er ikke en, Business Lolland-Falster regner med at vinde. Men i et forsøg på at minimere omkostningerne for aktørerne i turisterhvervet og dermed bevare en større del af omsætningen i lokalsamfundet, er den ny portal blevet lanceret.

Initiativet bakkes op af Turistråd Lolland, Guldborgsund kommune og lokale turismeaktører.

”Vi ved godt, at vi ikke kommer til at være en direkte substitut for de store bookingportaler, men vi tror på, at vi kan flytte nogle af de mange bookinger fra de internationale portaler over på Visit Lolland-Falster.dk. På den måde sikrer vi, at pengene bliver i erhvervet på Lolland-Falster,” siger Rikke Fabienke, forretningschef for turisme i Business Lolland-Falster, som står bag markedsføringen af destinationen.

Trafikken er der i forvejen

Platformen samler udbuddet af overnatninger og aktiviteter på destinationens hjemmeside og det er gratis at være med. Først ved en booking, skal der betales en kommission, der delvis geninvesteres i markedsføringen af Lolland-Falster.

Nordic Travel, der har specialiseret i netop bookingplatforme inden for turismeerhvervet, har leveret platformen og ser et stort potentiale i at kunne udnytte den trafik, der i forvejen er på Business Lolland-Falsters hjemmeside.

”Flere danske turismedestinationer vælger at udnytte trafikken på egne hjemmesider ved at give brugerne præcis det, de vil have, mens de er på siden. Nemlig aktiviteter, oplevelser og overnatninger, som kan købes online med det samme. Destinationen og aktørerne får på den måde en krog i forbrugeren så tidligt som overhovedet muligt,” siger Marcus Persson.