De tre ejere af Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen, er god for over to milliarder kroner. Kædens største hotel i antal værelser er Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Foto: Arp-Hansen Hotel Group.

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere

116 danske hotelfolk har alene eller med deres familier en bogført formue på 6,9 milliarder kroner. Flere er trecifrede millionærer, listen har også én hotelmilliardær. Her er de 20 mest velhavende.

Med en bogført formue på over 1,2 milliarder kroner er Henning Arp-Hansen, der ejer 51 procent i Københavns største hotelgruppe, Arp-Hansen Hotel Group, fortsat den suverænt mest velhavende hotelperson i Danmark.

Klik for stort format. Arkivfoto fra 2011 med tre danske hotelfolk, der er blandt branchens ti rigeste. Fra venstre Henning Arp-Hansen, koncernchef i Arp-Hansen, Dorte Krak, og CabInns hovedaktionær, Niels Fennet. Foto: Henrik Baumgarten.

Det fremgår af en af de mange lister i brancheanalytiker Ole Egholms seneste årlige opgørelse over den danske hotelbranche. Ole Egholms virksomhed, Dansk Brancheanalyse, udgiver hvert år omfattende analyser af en række erhverv – i rejsebranchen såvel rejsebureauer som hoteller.

Listen over de mest velhavende i den danske hotelbranche fremgår af seneste udgivelse fra Dansk Brancheanalyse; en af de næsten 200 sider i analysen viser, at 116 danske hotelfolk alene eller med deres familier har en bogført formue på 6,9 milliarder kroner.
Af disse 6,9 milliarder kroner er cirka 4,5 milliarder hos de ti personer, der topper listen.

”Vi ved jo ikke, hvor mange penge personerne i denne opgørelse samlet er gode for, men vi kan jo i de offentliggjorte regnskaber se holdingselskabernes bogførte egenkapital, hvilket er det samme som personens formue alene på hotelområdet,” siger Ole Egholm til STANDBY.dk

70 procent af branchens overskud
35 procent af den danske hotelbranches omsætning i seneste regnskabsår er hos udenlandsk ejede hotelkæder; 33 procent hos fonde, organisationer eller investorer, mens de sidste 32 procent er hos ”rigtige hotelfolk.” Og sidstnævnte gruppe, hvor ejerne af hoteller ofte er med i driften, er historisk markant bedst til at tjene penge.

”I 2017 skabte disse 32 procent 70 procent af branchens samlede overskud,” siger Ole Egholm.

Else Marie Remmen er højest placerede kvinde på listen over de rigeste i den danske hotelbranche. Hun ejer 100 procent af Hotel d’Angleterre og har en anslået formue på næsten 526 millioner kroner. Foto: remmenfoundation.org

De 10 rigeste
På listen fra Dansk Brancheanalyse over den danske hotelbranches rigeste står som nævnt Henning Arp-Hansen fra Arp-Hansen Hotel Group.

Hans bror, Birger Arp-Hansen, der har 39 procent af aktierne, ligger på listens tredjeplads med 873 millioner kroner, mens Arp-Hansens koncerndirektør, Dorte Krak, ejer 10 procent af koncernen og har en bogført formue på 156 millioner kroner. Det placerer hende som nummer ni, viser opgørelsen fra Dansk Brancheanalyse.

”Arp-Hansen er Danmarks bedst indtjenende hotelkæde, alene i 2017 havde de branchens største overskud med 286 millioner kroner,” noterer Ole Egholm.

Niels & Lise Fennet fra lavpriskæden CabInn er på andenpladsen med en bogført formue på 884 millioner kroner for deres 88 procent af CabInn. De sidste 12 procent af CabInn ejes af vicedirektør Jesper Sander Pedersen, der med en formue på 116 millioner kroner er nummer 14 på hotelbranchens millionærliste.

På Top 10 har Dansk Brancheanalyse på fjerdepladsen Else Marie Remmen, enke efter Henning Remmen. Hendes formue alene i hotelselskabet bag d’Angleterre opgør Dansk Brancheanalyse til næsten 526 millioner kroner.

”Vi er ikke sikre på Else Marie Remmens præcise formue, da ejerselskabet af d’Angleterre ligger i Liechtenstein og hun selv officielt er bosat i Monaco,” noterer Dansk Brancheanalyse.

Claus Henrik Hildebrandt har taget det største spring blandt den danske hotelbranches mest velhavende, ifølge Dansk Brancheanalyses opgørelse for 2017. Mens han på listen for 2016 var nummer 37, er han nu nummer 5. Foto: Joakim J. Hvistendahl.

Familien Hildebrandt, der driver københavnske Ascot Hotel og Hotel Skt. Annæ, har nogle af de følgende pladser. Claus Hildebrandt, der også ejer Dagmarhusbygningen på Rådhuspladsen, hvor den hollandske hotelkæde Citizen M åbner her i december, er nummer fem med en bogført formue på små 187 millioner kroner.

Anne Dorte Hildebrandt er nummer seks med 184 millioner kroner i bogført egenkapital, mens Lene Hildebrandt Hammer er nummer ti med en bogført hotelformue på 140 millioner kroner.

Danmarks mest veldrevne enkeltstående hotel
Som nummer syv har Dansk Brancheanalyse administrerende direktør for Copenhagen Admiral Hotel, Søren Jakob Anker-Ladefoged, med en formue på 164 millioner kroner.

Admiral-hotellet oplyser ikke ejerforhold, men det siges, at det ejes af en række pensionerede piloter, hvoraf ingen ejer over fem procent, skriver Dansk Brancheanalyse og tilføjer: ”Copenhagen Admiral Hotel er uden tvivl Danmarks mest veldrevne enkeltstående hotel og tjente alene sidste år 58,5 millioner kroner på driften… De seneste ti år har hotellet haft et samlet overskud på 349 millioner kroner.”

Nummer otte er Enan Raouf El Galaly, der ejer de to mest profitable hoteller i Helnan Hotels (Marselis i Aarhus og Phønix i Aalborg) Han har ifølge Dansk Brancheanalyse en bogført formue på 158 millioner kroner.

Ole Egholm og hans team i Dansk Brancheanalyse udgiver blandt andet årlig analyse af de største aktører i den danske hotelbranche. Foto: Dansk Brancheanalyse.

Flere kendte navne
Og på pladserne 11-20 følger blandt andet familien Brøchner-Mortensen med Søren Brøchner-Mortensen (ejer af Brøchner Hotels) på en 11.-plads med en bogført formue på 134 millioner og Kirsten Brøchner-Mortensen (ejer af Arthur Hotels) på en 17.-plads med 107 millioner.

Deres forældre, Hans og Bergliot Brøchner-Mortensen, der oprindeligt ejede begge disse hotelselskaber, ligger på en 20.-plads med en formue på 83 millioner kroner.

På tolvtepladsen er Jens Richard Pedersen med blandt andet Hotel Royal i Århus, på 13.-pladsen er Jonna Kjeldsen, ejer af Montra Hotels i Jylland og på en 15.-plads Jan og Dorte Milling, ejerne af Milling Hotels, med en bogført formue på 115 millioner.

Skaberne af Guldsmeden Hotels, Sandra og Marc Plesner Weinert, er nummer 16 med en bogført formue på 112 millioner kroner.

Der står to fonde bag nummer 18 og 19; nemlig Carl Edvard Mogensens fond, der ejer hotelejendomme på Bornholm, og Absalon Fonden, der kontrolleres af familien Nedergaard som driver Absalon Hotel og Andersen Hotels i København. Alene Absalon Fonden har en bogført formue på 87 millioner kroner.

”Min vurdering er, at den reelle markedsværdi af formuen i Absalon Fonden er væsentligt større – og da alle branchens rigeste hotelfolk stadig er i branchen kan deres formuer sikkert øges gevaldigt, hvis de en dag vælger at sælge,” vurderer Ole Egholm.

Navn Nummer på millionærlisten 2017 Bogført formue 2017  i danske kroner Hotelselskab
Henning Arp-Hansen 1 1.232.817 Arp-Hansen Hotel Group
Niels og Lise Fennet 2 883.513 CabInn  
Birger Arp-Hansen 3 873.220 Arp-Hansen Hotel Group  
Else Marie Remmen 4 525.864 Hotel d’Angleterre  
Claus Henrik Hildebrandt 5 186.845 Hotellerne Ascot og Skt. Annæ  
Anne Dorte Hildebrandt 6 184.142 Hotellerne Ascot og Skt. Annæ
Søren Jakob Anker-Ladefoged 7 164.178 Copenhagen Admiral Hotel
Enan Raouf El Galaly 8 158.052 Helnan Hotels
Dorte Krak 9 156.253 Arp-Hansen Hotel Group
Lene Hildebrandt Hammer 10 140.130 Hotellerne Ascot og Skt. Annæ
Søren Brøchner-Mortensen 11 134,246 Brøchner Hotels
Jens Richard Pedersen 12 129.401 Hotel Royal i Århus
Jonna Kjeldsen 13 118.920 Montra Hotels
Jesper Sander Pedersen 14 116,076 CabInn
Jan og Dorte Milling

 

15 115,233 Milling Hotels
Sandra og Marc Plesner Weinert 16 111,672 Guldsmeden Hotels
Kirsten Brøchner-Mortensen 17 106,587 Arthur Hotels
Carl Edvard Mogensens fond 18 89,344 Hotelejendomme på Bornholm
Absalon Fonden

 

19 86,689

 

Absalon Hotel og Andersen Hotel i København.
Hans og Bergliot Brøchner-Mortensen 20 82,869 millioner kroner. Brøchner Hotels og Arthur Hotels
Kilde: Dansk Brancheanalyse, Hotelbranchen 2018          

Relaterede artikler:

Atter milliardoverskud hos danske hoteller

Nyt rekordår for Københavns største hotelgruppe

Grand opening af CabInn Apartments