- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Ny pris til dansk iværksætter-virksomhed

MICE: Dansk iværksættervirksomhed, der åbnede i januar med ambition om at gøre for mødelokaler, hvad Airbnb har gjort for overnatningssteder, har igen vundet ny pris – og i Danmark har rundet tilmeldt kunde nr. 500, et flyselskab med rute til København.

Teamet bag Gaest.com – stifter og direktør Anders Boelskifte Mogensen står som nr. 3 fra venstre.

MICE: Dansk iværksættervirksomhed, der åbnede i januar med ambition om at gøre for mødelokaler, hvad Airbnb har gjort for overnatningssteder, har igen vundet ny pris – og i Danmark rundet tilmeldt kunde nr. 500, et flyselskab med rute til København.

Danske Gaest.com har netop vundet Saxo Banks Guldæg-pris 2017. Prisen, der har været uddelt siden 2012, gives til Danmarks mest lovende nye startup virksomhed.

”Hos Gaest ser vi Guldæg-prisen som udtryk for kæmpe tillid til vores produkt og det globale potentiale. Vi er super glade og stolte over anerkendelsen. Derfor føler vi os endnu engang styrket i, at vi er på rette vej med Gaest.com,” siger stifter, Anders Boelskifte Mogensen, til standby.dk

Guldæg-juryen udvalgte Gaest fordi ’deleøkonomi på mødelokaler i realiteten er en simpel løsning, der dækker et stort og voksende behov. Teamets løsninger er meget gennemtænkte og skalerbare’.

Tidligere i år fik Gaest.com også en pris ved årets Danish Events & Meetings Awards, DEMA, som arrangeres af MPI samt Dansk Erhverv, VisitDenmark og Wonderful Copenhagen. Årets DEMA-vinder i kategorien Technology & Digital blev: Gaest.com

Til standby.dk siger Anders Boelskifte Mogensen: ”Vi åbnede i januar i år og er hver måned vokset 30-35 pct. i bookinger. En typisk transaktion hos os er på fire timer til 2-3000 kr. Vores hidtil største booking var 30.000 kr.”

Hjemmesider som Gaest.com starter typisk i storbyer. Her er kvadratmeterprisen stor, det koster mange penge at have ubenyttede mødelokaler, siger Anders Boelskifte Mogensen til standby.dk

Senest er Gaest.com også åbnet i Oslo med to ansatte, ligesom man har medarbejdere i Stockholm og næste måned åbner i London, her udbydes til at begynde med 1.000 mødelokaler.

”Nogle indehavere af mødelokaler finder os, andre kontakter vi. Vores helt store ambition er at blive den foretrukne platform for booking af små og mellemstore møder. Foreløbig har vi 14 på lønningslisten, men endnu ikke sammenhæng mellem udgifter og indtægter. Indtil nu udbyder vi 3.000 mødesteder,” siger Anders Boelskifte Mogensen og tilføjer: ”Jeg siger ikke de åbner, men vi kigger på nye markeder som Kina, Frankrig, Portugal, Rusland osv. Her afprøver vi interessen for vores produkt.”

Gaest.com fik forleden sin firmakunde nr. 500, Singapore Airlines i Danmark.

Firmaet tjener penge via kommission på udlejning, 10 pct. fra etablerede udlejningsvirksomheder og 20 pct. fra almindelige virksomheder, der vil tjene penge på at udleje deres mødelokaler.

”Vi prøver at være fair. Vi har typisk små og mellemstore kundearrangementer og ingen ambitioner om at håndtere de større,” siger Anders Boelskifte Mogensen.