Turisme beskæftiger 277 millioner

Paris turisterEn WTTC analyse afslører en betydelig global beskæftigelse indenfor turisme, som overgår bilproduktion, minedrift og bankdrift sammenlagt, lyder det fra World Travel & Tourism Council.

Rapporten sammenligner turismen med otte andre brancher, der har en tilsvarende global bredde. Analysen tester 26 lande.

Her kommer turismen ind på en tredjeplads efter detailhandel og landbrug. Der var 277 millioner jobs i turismen i 2014, hvilket svarer til 9,4% af den globale beskæftigelse. Med 105 millioner direkte ansat, beskæftiger den syv gange så mange som bilproduktionens 14 millioner og fem gange så mange som den kemiske industri, der har 20 millioner ansatte.

Det forventes at beskæftigelsen i turisme vil stige 3,9% pr. år de kommende 10 år – en vækst, der er større end den globale økonomi, som ventes at stige med 2,9% årligt.

Med hensyn til indtjeningen, der lyder på 7.600 milliarder dollars for 2014, er det den fjerdestørste profession efter minedrift, bankvirksomhed og detailhandel.