- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Nyt krydstogtskib får magisk tæppe

CRUISE: Celebrity Cruises kommende flagskib, Celebrity Edge til én milliard dollars, får i sommersæsonen 2019 også krydstogter i Middelhavet. Det har blandt andet nyskabelsen ’det magiske tæppe’.

Sådan kommer Celebrity Edge til at se ud – midtskibs ses en af de nye features, ”Det magiske Tæppe,” der har forskellige funktioner – afhængig af hvilket dæk, det er ved. Illustration fra Celebrity Cruises.

CRUISE: Celebrity Cruises kommende flagskib, Celebrity Edge til én milliard dollars, får i sommersæsonen 2019 også krydstogter i Middelhavet. Det har blandt andet nyskabelsen ’det magiske tæppe’.

Celebrity Cruises, der hører under Royal Caribbean Cruises, er i gang med at færdigbygge rederiets nyeste skib, Celebrity Edge. I alt får Celebrity Cruises i sommeren 2019 fem skibe i europæiske farvande, hvor de samlet har stop i 90 anløbshavne i 27 lande. To af skibene vil besøge Skandinavien. Det er Celebrity Reflection, der primært har Dublin som hjemmehavn, mens Celebrity Silhouette i sæsonen hører hjemme i Southampton.

Celebrity Edge, der er det første af fem skibe i denne klasse, skal i sommeren 2019 sejle to europæiske ruter. Der bliver syv-dages sejladser fra henholdsvis Barcelona og Civitavecchia, der bruges ved besøg til Rom. Edge vil komme til to for Celebrity nye destinationer, Nauplion (Nafplion) øst for Athen og den norditalienske Santa Margherita.

”Vi er stolte over at kunne tilbyde Celebrity Edge i Middelhavet i sommeren 2019. Skibet er selskabets nye storsatsning,” siger Ellen Stebekk, nordisk marketingschef for Celebrity Cruises.

Edge, der får plads til over 3.300 gæster og en besætning på mere end 1.300, har sin jomfrusejlads til december næste år. Med Edge etablerer rederiet en ny skibsklasse med banebrydende design og teknologi. Edge får ’magisk tæppe’

En af nyskabelserne på Edge bliver ’The Magic Carpet’ på længde med en tennisbane og med en bevægelig glasveranda mellem dæk 2 og dæk 16.

På dæk 16 bliver Magic Carpet specialrestaurant, på dæk 14 en forlængelse af poolområdet, på dæk 5 bliver der udendørs servering for op til 100 og på dæk 2 bliver Magic Carpet en ny platform for ilandstigning. Herfra vil tenderbåde bringe gæsterne i land ved havne, hvor skibet ikke kan gå til kaj.

24 mio. årlige krydstogtpassagerer

Ifølge Cruise Lines International Association, CLIA, var der sidste år på verdensplan over 24 mio. krydstogtpassager – det største antal nogensinde; flodkrydstogter er ikke medregnet.

På verdensplan, oplyser CLIA, er der bestillinger på over 60 nye krydstogtskibe med kapacitet til 185.000 passagerer. Det danske krydstogtmarked er på ca. 36.000 bookinger om året.