- STANDBY.DK - https://standby.dk -

OK med mænd på job i dametøj

TURISME: Arbejdsgivere må ikke diskriminere, fastslår Ligebehandlingsnævnet i ny afgørelse om forskelsbehandling på grund af køn. Det er ifølge kendelsen i orden, at mænd

Arkivfoto

TURISME: Arbejdsgivere må ikke diskriminere, fastslår Ligebehandlingsnævnet i ny afgørelse om forskelsbehandling på grund af køn. Det er ifølge kendelsen i orden med mænd på job i dametøj. Skal det undgås, skal arbejdsgiveren have retningslinjer for medarbejdernes påklædning.

Mænd og kvinder skal have lige arbejdsvilkår. Det var derfor ikke berettiget, da offentlig arbejdsgiver sidste år forbød mandlig medarbejder at bære dametøj på arbejdspladsen. Det hedder det i ny kendelse fra Ligebehandlingsnævnet i afgørelse om forskelsbehandling på grund af køn.

Advokat for Horesta, Emilie S. Westersø, siger til Horestas nyhedsbrev:

”Ligebehandlingsnævnets afgørelse er påmindelse til arbejdsgivere om, at reglerne om lige arbejdsvilkår for mænd og kvinder skal tages bogstaveligt. Afgørelsen illustrerer nogle af de udfordringer, en arbejdsgiver kan blive mødt med, hvis der ikke er retningslinjer for medarbejdernes påklædning.”

Sagen handlede om en mandlig fysioterapeut, som var ansat på et hospital uden uniformskrav. Medarbejderne bar derfor deres private tøj på arbejde.

I 2015 henvendte fysioterapeuten sig til afdelingens oversygeplejerske. Han oplyste, at han var transvestit, og at han ønskede at gå mere feminint klædt på jobbet.Oversygeplejersken og medarbejderen aftalte, at fysioterapeuten måtte prøve sig frem med en mere feminin beklædning.

Ifølge oversygeplejerskens forklaring til Ligebehandlingsnævnet modtog afdelingen herefter adskillige henvendelser fra afdelingens øvrige medarbejdere samt fra patienter om fysioterapeutens påklædning.

Som konsekvens besluttede oversygeplejersken i marts sidste år, at den ansatte ikke længere måtte klæde sig feminint, når han var på arbejde.

Fysioterapeuten klagede til Ligebehandlingsnævnet, da han mente, at det udgjorde ulovlig forskelsbehandling, at han ikke måtte bære samme påklædning på arbejdspladsen, som afdelingens kvindelige medarbejdere.

Ligebehandlingsnævnet gav fysioterapeuten medhold og bemærkede i sin afgørelse, at en arbejdsgiver, der beskæftiger både mænd og kvinder, skal behandle dem lige for så vidt angår arbejdsvilkår.