- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Ordkrig mellem store hotelkæder

HOTELLER: Hvem har slået den største skævert hos de skandinaviske hoteller? Det har Scandic, siger Choice-direktør – Det har Choice, siger Scandic-direktør og henviser til tab på ca. 750 mio. kr. for Choice i Danmark.

Direktørerne for to af Skandinaviens største hotelkæder er kommet i infight om, hvem der har dummet sig mest økonomisk.

Ejeren af den norske hotelkæde Choice, Petter A. Stordalen, står bag tidernes største nordiske hotelfiasko med det trecifrede milliontab på det danske marked, siger Scandic-direktør Svein Arild Steen-Mevold til den norske avis, Dagens Næringsliv.

Udtalelsen er reaktion på, at Petter Stordalen forleden til avisen kommenterede, at Scandic skrotter sin satsning på bed&breakfast-kæden Htl i Norge, bare to år efter lanceringen: ”Htl er den største fiasko i nordisk hotelhistorie,” sagde Petter Stordalen.

”Scandic sprang op som en løve, men faldt ned som et lam, og nu ligger pelsen på mit kontor,” sagde Stordalen i onsdags til den norske avis.

Det afvises af Stein Arild Steen-Mevold, direktør for de norske Scandic-hoteller og tidligere ansat hos Stordalen. Fiasko-stemplet er misvisende, siger han: ”Vi er ikke i nærheden af Nordic Choice’s Danmarks-eventyr med tab på hundredvis af millioner kr. Dét repræsenterer eliteklassen af fiaskoer,” siger han.

Dagens Næringsliv har tidligere skrevet, at Stordalens hotelkæde tabte trekvart milliard på satsningen i Danmark.

”Jeg tror Petter har startet ferien tidligt og fået solstik eller hukommelsestab,” sier Steen-Mevold.

Ifølge standby.dks oplysninger kniber det fortsat for Choice at tjene penge på det danske marked.

I hvert fald, siger kilde, er Stordalens to hoteller i ”førertrøjen” som de, der taber mest på hoteldrift i København. Sidste år tabte dets Hotel Vesterbro 32 mio. kr. og Skt. Petri 13 mio. kr. 13 mio., altså et samlet tab på 45 mio. kr. på et tidspunkt hvor alle tjener penge.

”Så vidt jeg kan se, er de dermed de eneste på det københavnske hotelmarked med store underskud,” siger kilden og tilføjer:

”Scandic Danmark fik til sammenligning et overskud på 47 mio. kr. i 2015 – det første overskud siden 2008; Scandic har samlet haft underskud på 317 mio. kr. i årene 2009 – 2014.”