- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Over 60.000 passagerer på Emirates-rute til København

1. august har Emirates nordisk premiere med dagligt fly til København; selskabet har udpeget landechef, men har endnu ikke alle ca. 20 medarbejdere i Danmark på plads.

”Vi forventer en belægning på 75-80 pct. på den nye rute – dermed kommer vi op på 60-65.000 årlige passagerer. 20-25 pct. af passagererne skal til Dubai – resten videre på vores stadig voksende netværk i bl.a. Fjernøsten.”

 

Det sagde Volker Greiner, vicepræsident for Nord- og Centraleuropa hos Emirates, onsdag til takeoff.dk, på flyselskabets pressemøde forud for sin opstart 1. august.

 

Emirates største destinationer på ruten fra København bliver ifølge Volker Greiner rejsemål som Bangkok, Australien – hvor Emirates har fire destinationer, Kina, Manila og Iran.

 

”Bookingerne for den kommende rute kunne være bedre. Men det har betydet noget med den seneste tids naturkatastrofer som tsunamien i Japan, jordskælvet i New Zealand og oversvømmelserne i Australien,” sagde Volker Greiner.
 
I øvrigt bliver 46-årige Teddy Zebitz landechef for Emirates i Danmark. Han har 26 års erfaring fra luftfart, heraf 15 år i udlandet i bl.a. USA, England, Tyskland, Sverige, Kina og Thailand. Han har bl.a. arbejdet for SAS som vicepræsident, oplyser Emirates.

 
Teddy Zebitz har en MBA fra University of Leicester, en ”executive” uddannelse fra London Business School og har tidligere været i Transportministeriets tænketanke.

 

I alt forventer Emirates op mod 20 ansatte i Danmark, heraf seks på kontoret i Københavns Lufthavn. Emirates får dansk hovedkontor på H.C. Andersens Boulevard i København. Globalt har Emirates lige under 50 danske ansatte, primært kabinepersonale og piloter.

København bliver Emirates’ 27. destination i Europa og den 114. på globalt plan.

 

Emirates rute til København åbner med en Airbus A330-200 til 237 passagerer, 12 på First Class, 42 på Business og 183 på Economy. Allerede fra februar næste år skrues op til en større Boeing 777-200 med 286 daglige sæder.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten