- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Overskud for LOT efter ni måneder

LOT Polish Airlines øger fortsat sit overskud. Cash flow ved udgangen af september er så godt, at LOT ved udgangen af oktober ikke behøver yderligere offentlig støtte.

Flyselskabet fortsætter med at leve op til det forventede årsresultat, som lyder på 70 millioner zloty – 125 millioner kroner.

“Ved udgangen af august nåede resultatet sorte tal på bundlinjen efter flere års underskud på flytrafikken.   September var en god måned med overskud som forudset i budgettet og har nu over 20 millioner zloty i akkumuleret overskud for 2014”, siger Sebastian Mikosz, CEO LOT Polish Airlines.

Ifølge omstruktureringsplanen skulle LOT have modtaget 381 millioner zloty i august sidste år, men i 2013 forbedrede selskabet resultatet og endte med et underskud på 4 millioner zloty, hvilket var 138 millioner bedre end budgetteret

2013 var første år af mange, hvor LOT kom ud med et overskud. Det beløb sig til 26 millioner zloty.

2014 er selskabets første hele Dreamliner-år. Siden årets begyndelse flyves alle langdistanceruter med de populære og driftsøkonomiske fly. I dag råder LOT over seks Dreamliners, som ud over rutedriften udlejes til andre flyselskaber og i vintermånederne benyttes til chartertrafik for polske rejsearrangører.