Politiet tager 20 spritbilister hver dag

Foto: Rådet for Sikker Trafik.

Sidste år sigtede politiet 7.203 personer for spritkørsel, viser tal fra Rigspolitiet. I julefrokostsæsonen sætter politiet ind med ekstra kontrol. Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden opfordrer til at lade bilen stå

Hver 6. dødsulykke i trafikken skyldes alkohol. Selv om antallet af spritbilister er faldet, er der stadig for mange, som ikke kan adskille promiller og bilnøgler. Alene i december sidste år sigtede politiet tæt på 400 personer for spritkørsel. Derfor sætter politikredsene igen i år ind med spritkontrol i forbindelse med den kommende tids mange julefrokoster.

Samtidig med politiets kontrol vil kampagnen ’Klar til et pust’ fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden minde om, at det kan have store konsekvenser at sætte sig bag rattet, hvis man er i tvivl om sin promille.

I forbindelse med kampagnen vil personer, der har været ramt af en spritulykke, stå frem og fortælle deres historie i håb om, at det får endnu flere til at lade bilen stå, når de har drukket alkohol.

”Vi håber, de personlige historier vil minde flere om, at risikoen ved spritkørsel er alt for høj, når man ser de personlige omkostninger, som ulykkerne ofte fører med sig”, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Lørdage med tæt trafik

Fleksibel motorvej skal lette biltrafikken

Bilen vinder over kollektiv trafik

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.