- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Presset svækker spansk fly-sikkerhed

Spanair-piloter kritiserede jævnligt de pressede arbejdsforhold hos det SAS-ejede spanske luftfartsselskab forud for onsdagens flyulykke i Madrid, som kostede 153 mennesker livet. Også mekanikere i Barajas-lufthavnen i Madrid, som flyet skulle lette fra, beretter om stressede vilkår, som sår tvivl om flyvesikkerheden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

 

 

Den spanske pilotforenings afdeling hos Spanair klagede næsten månedligt i e-mails over »ængstelse« over sikkerheden til Spanairs ledelse fra 2007 og frem.

 

Ifølge den spanske avis El Mundo, blev der i en mail i april 2007 berettigede om et »operativt kaos, som udgør en risiko for flyvningen, som er Spanairs eksistensberettigelse.«

 

Den spanske pilotforenings formand, José Maria Vázquez, siger dog til El País fredag, at det ville være »barbarisk« at give selskabet skylden for onsdagens ulykke.

 

»Et passende arbejdsklima er ikke noget, som vi har hos Spanair. Men derfra og til at drage den slutning, at det har en direkte indvirkning på ulykken er barbarisk, en frækhed,« siger Vázquez.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen