- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Punktum efter spionagesag?

I dag er der gjort klar til ankesagen i den norske lagmannsretten efter at SAS er blevet dømt til at betale konkurrenten Norwegian 140 millioner norske kroner i erstatning. Sagen drejer sig om, at flere SAS-ansatte over en længere periode fik adgang til Norwegians datasystemer. Norwegian har tidligere krævet en erstatning på op mod én milliard norske kroner som følge af spionagen. SAS har indtil videre afslået at betale noget som helst.

”Vi mener, at Norwegian ikke har tabt penge i det hele taget på dette”, siger kommunikationsdirektør for SAS i Norge, Thomas Midteide til Dagens Næringsliv.

”Vi vil komme tilbage til vores krav senere i sagsforløbet”, svarer Norwegians advokat, Anders Ryssdal til avisen.

Med dagens sag bliver det femte gang SAS’ industrispionage mod Norwegian behandles i retten. Tidligere er SAS idømt en bod på fire millioner norske kroner i straffesagen som gik helt til Højesteret. Denne gang er det erstatningsspørgsmålet, der skal for i lagmannsretten.

Fire navngivne SAS-ansatte var centrale i industrispionagesagen og tre af dem er nu ude eller på vej ud af SAS, skriver avisen. To af dem er gået frivilligt.

 Sidste gang sagen var oppe til behandling, forsøgte SAS at indgå forlig med Norwegian, og ifølge Thomas Midteide har der været lignende forsøg denne gang.

Skrevet af Flemming Juul