- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Qantas chef med ubehagelig forudsigelse om A380

Ifølge Qantas chef, Alan Joyce, skal op mod halvdelen af de Rolls Royce motorer, der sidder i A380 superjumboen udskiftes.

Derfor har Joyce grounded Qantas´ egen flåde af A380 efter en motor gik op i røg for to uger siden og forårsagede en nødlanding med 466 passagerer i Singapore.

 

Joyce har udtalt til australske medier:
“Vi har kommunikeret med Airbus og Rolls-Royce og vi forstår, at det antal maskiner, der skal udskiftes, ligger på omkring 40. Vi har allerede udskiftet tre, og der er flere på vej.”

 

Ingeniører har efter nødlandingen undersøgt den ødelagte A380 motor og identificeret, at den lækkede olie, hvilket fik flere metaldele til at falde fra hinanden.

 

I alt i hele verden er der kun 21 A380´ere, der bruger Rolls Royce’s Trent 900 motorer – og de bliver udelukkende benyttet af Qantas, Singapore Airlines og Lufthansa, med fire motorer på hvert fly.

 
Både Singapore Airlines og Lufthansa groundede deres A380´ere efter Qantas´ nødlanding, og har efterfølgende udført sikkerhedstjek, men de to selskabers suberjumboer er nu på vingerne igen.

 
Siden nødlandingen har ingen af Qantas´ seks A380´ere forladt landjorden.

 

Skrevet af redaktionen