- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Qatar Airways vil have større fly

Man kunne forestille sig, at Boeings nye 777-9X fly med plads til 400 passagerer og et vingespænd på over 70 meter – så vingerne må slås ind for at få plads i en normal lufthavn – skulle være tilstrækkeligt for de fleste flyselskaber.

Man kunne tro, at Boeings nye 777-9X med plads til 400 passagerer og et vingespænd på over 70 meter – så vingerne må slås ind for at få plads i en normal lufthavn – skulle være tilstrækkeligt for de fleste flyselskaber.

Men Qatar Airways opfordrer nu Airbus til at producere en endnu større version af sin største en-etages model A350-1000, selv om Airbus har en større model i to etager, A380, som flere flyselskaber afviser at købe.

”Vi ville være interesserede i en forlænget version af A350-1000-modellen. For at være konkurrencedygtige må de tilbyde noget, som er større og bedre end B777-9X-modellen”, siger Qatar Aiways topchef Akbar Al Baker til Flightglobal.

Qatar Airways har allerede bestilt 60 Boeing 777-9X til levering fra 2020. Men til Flightglobal siger Akbar Al Baker, at selskabet stadig kan være interesseret i et større fly fra Airbus hvis producenten udvikler sin nuværende model, skriver travelreport.se.

”Det skal være større end 777-9X-modellen og vi tror, at det kan få en bedre brændstoføkonomi”, siger han.