- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Reducerer mio. af tons flyaffald

LUFTFART: Verdens flyselskaber kan blive bedre til at formindske tons af årligt madaffald, siger International Air Transport Association i ny undersøgelse.

LUFTFART: Verdens flyselskaber kan blive bedre til at formindske tons af årligt madaffald, siger International Air Transport Association i ny undersøgelse.

Hver dag laver Emirates’ cateringkøkken i Dubai i snit 180.000 måltider til selskabets 400 daglige flyvninger til det meste af verden. Men de mange måltider producerer også tons af affald, halvspiste måltider, indpakning, tømte øldåser, plastic-flasker osv.

“Vores frygt for ikke at have nok til alle passagerer betyder, at vi har mere mad og drikke ombord end nødvendigt, det øger tabet. Flyselskaber antager forud for en flyvning, hvor meget mad og drikke dets passagerer vil forbruge,” siger mad- og drikkeansvarlig hos SAS, Peter Lawrance, til CNN Travel.

Flyselskaber kan også få hjælp til det forventede køb af mad ombord. Det sker bl.a. hos de såkaldte lavprisselskaber, hvor passagererne før en flyvning bestiller mad og drikke. Det betyder behov for mindre catering – og mindre forbrug af brændstof til unødig catering.

Men også fuld service flyselskaber som SAS har glæde af denne metode. Selskabet har øget fokus på at medbringe stadig mere f.eks. lokalt produceret mad, adgang til genbrug, lettere plastic-flasker og andet catering-udstyr, der kan genbruges.​