- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Rejsegarantifonden kigger på nyt rejsebureau

Expedia – der kalder sig verdens største online rejsebureau – åbnede mandag kontor i København. Men rejsebureauet, der bl.a. ejer hotels.com, er ikke registreret i Rejsegarantifonden.

Expedia har i forvejen kontor i Sverige, bureauets andet kontor i Norden har foreløbig lidt over et par ansatte og adresse på Rådhuspladsen i København. I spidsen for det nye kontor i København er svenske Veronica Strand, der kommer fra selskabets kontor i Stockholm, hvor hun er markedschef.
 
”Vi åbner i København, fordi vi gerne vil ekspandere i Danmark og opbygge flere relationer i branchen,” siger Åsa Söderberg, nordisk direktør for Expedia, i pressemeddelelse.

 

Men Expedia, der har hjemadresse i Las Vegas, er ikke registreret i Rejsegarantifonden – det er et lovkrav for at sælge pakkerejser i Danmark.
 
Direktør for Rejsegarantifonden, jurist Birgitte Fjeldhoff, sagde mandag til takeoff.dk:
 
”Expedia har tidligere henvendt sig til os, men de har ikke søgt om at blive registreret. Efter vi mandag hørte, at Expedia havde åbnet i Danmark, har vi forgæves prøvet at få fat på dem, for at høre om deres planer. Hvis de fakturerer pakkerejser fra Danmark er det ikke lovligt, før de er registreret hos os. Vi har haft henvendelser fra forbrugere, der af Expedias TV-reklamer har fået det indtryk, at de er et dansk rejsebureau. Nu gør vi igen tirsdag (i dag) nyt forsøg på at komme i kontakt med Expedia.”

 

Takeoff.dk ringede mandag til Expedia-chefen i Danmark, Veronica Strand, men hun var ikke at træffe.

 

I en kommentar til denne artikel skriver kommunikationsrådgiver Frej Elbæk Eriksen fra Expedias PR-bureau PrimeTime Kommunikation:

 

”På vegne af Expedia, vil jeg gøre opmærksom på, at det ikke er et salgskontor, men alene et markedskontor der bliver åbnet i København. Expedia sender hvert år tusindvis af rejsende til de danske hoteller. Derfor har man ønsket at få et kontor i Danmark så man er tættere på de danske samarbejdspartnere.”

 

”Expedia og Rejsegarantifonden er i gang med en noget langstrakt dialog omkring medlemskab. Hvor udfordringen bl.a. er, at Rejsegarantifonden ikke – som man ellers har gjort i Norge – vil give dispensation for fakturaadressen. Expedia kan af gode grunde ikke ændre hele sin forretningsstruktur, da de er et online-rejsebureau. Men Expedia ønsker faktisk at blive medlem af fonden, men indtil nu har man ikke kunnet finde en løsning der tilfredsstiller begge parter,” hedder det.

 

Ifølge Expedia udbyder Hotels.com over 130.000 hoteller, bed & breakfasts og hotellejligheder verden over. Expedia har også varemærker som Hotwire og Tripadvisor.

Skrevet af Henrik Baumgarten