- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Rekord for danske hoteller

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de sidste år havde knap 15 millioner overnatninger. Det er over en million flere end i 2014 og ny rekord.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at de sidste år havde knap 15 millioner overnatninger. Det er over en million flere end i 2014 og ny rekord.

Sammenlignet med det bedste år inden finanskrisen – 2008 – er antallet gået frem med 37,7%, mens antallet af hotelværelser er øget med 20%.

”Vi forventer, at udviklingen fortsætter her i 2016,” siger Jens Zimmer Christensen, formand for Horesta, som dog gør opmærksom på, at bl.a. uroen på finansmarkederne og følgerne af den lave oliepris hurtigt kan vende billedet.
”Hotel- og restauranterhvervet er en vigtig nøgle til at løse mange af de udfordringer, vi står over for. Det gælder integration af flygtninge, affolkning af landdistrikterne og de mange unge uden for arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt at have fokus på, hvordan vi kan styrke vores konkurrencekraft i forhold til udlandet, som på en flere parametre har bedre vilkår at konkurrere på, end vi har.”

Det er især Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland, der har haft stor vækst i 2015. Her er antal overnatninger steget med over 9%. Region Nordjylland havde en vækst på 6,6%, mens Region Syddanmark gik frem med 4,9%.

Det er mest danske turister, som har skabt fremgang med en vækst på 10,6% procent, mens de udenlandske steg med 6,1%. Her var væksten størst blandt englændere, amerikanere, kinesere, hollændere og spaniere, mens svenskerne, finnerne, russerne og japanerne svigtede.