- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Rekordmange krydstogtgæster i København

Aldrig før har København taget i mod så mange krydstogtgæster på én dag, som når hovedstaden sætter rekord i morgen, lørdag. Her vil 30.000 besøgende - 24.000 passagerer og 6.000 besætningsmedlemmer – skabe travlhed.

Foto: copenhagen media center Ty Stange.

Aldrig før har København taget i mod så mange krydstogtgæster på én dag, som når hovedstaden sætter rekord i morgen, lørdag. Her vil 30.000 besøgende – 24.000 passagerer og 6.000 besætningsmedlemmer – skabe travlhed.

Det er næsten dobbelt så mange som på en almindelig lørdag i sommersæsonen. Så der er lagt op til ekstra travlhed for Copenhagen Malmö Port, når gæsterne enten skal i land eller ombord.

”Det bliver en usædvanlig travl dag i havnen med syv skibe på samme dag, hvoraf det største ’Regal Princess’ alene har 4.400 gæster og 1.350 besætningsmedlemmer. Med i alt 30.000 gæster på henholdsvis Langelinie og Oceankaj i Nordhavnen bliver der rigtig stor aktivitet. Alene håndteringen af de 24.000 kufferter er en logistisk opgave,” siger Arnt Møller Pedersen, COO Cruise & Ferries, Copenhagen Malmö Port.

Seks af de syv skibe starter deres tur rundt i Østersøen her, så alle passagererne flyver til København for at gå ombord.

København er den destination i Østersø-regionen, hvor flest skibe starter og slutter deres krydstogt. Det giver ekstra overnatninger på byens hoteller, mere tid for gæsterne til at bruge penge som turister i byen og ekstra passagerer i Københavns Lufthavn.

”Sidste år brugte krydstogtgæsterne over 700 millioner kroner i København og samtidig brugte rederierne rigtig mange penge i havnen, så byen i alt fik en omsætning i krydstogtbranchen på ca. 1,2 milliarder kroner.

Ud over omsætningen betød de mange krydstogtgæster, at der sidste år blev skabt job til over 1.500 borgere. Den positive effekt vil blive endnu større i år, da vi forventer at få 60.000 flere gæster end sidste år,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Wonderful Copenhagen.

Sidste år havde København besøg af ca. 680.000 krydstogtgæster. I år forventes 740.000. Foreløbige tal for næste år tyder på ny rekord med 850.000 gæster.