- STANDBY.dk - https://standby.dk -

Rekordstor vækst for krydstogter

Krydstogtbranchen i Europa fortsætter med at vokse. Skandinavien er i toppen med 41% fremgang.

Næsten fem millioner europæere var på krydstogt i 2009 – 12% flere end i 2008. Alene i Skandinavien er antallet af passagerer steget med 41%, hvilket er den største stigning nogensinde, viser den seneste rapport fra European Cruise Council, ECC.

  

ECCs årlige rapport viser en fortsat positiv trend i krydstogtbranchen. I alle undersøgte europæiske lande er antallet af passagerer vokset siden 2008, og Skandinavien topper listen med den rekordstore vækst på 41%. 

 

”Den kraftige vækst skyldes for en stor dels vedkommende, at flere og flere opdager fordelene ved at sejle og ser det som en økonomisk rimelig og oplevelsesrig ferieform”, siger Claes Tamm, nordisk chef på MSC Cruises.  

 

Yderligere en årsag til den hurtige vækst er det store udbud af billige krydstogter, som nu er at finde på markedet.  

 

”Alle vore krydstogter er særdeles efterspurgte, og Middelhavet er populærest netop nu, hvilket man kan forklare med vore rimelige Fly & Cruise-pakker”, siger Claes Tamm. 

 

Middelhavet fortsætter med at være den populæreste destination for europæerne med næsten tre millioner passagerer i 2009, hvilket svarer til 58% af det europæiske krydstogtmarked. Også interessen for Caribien klarer sig fint og står for 24% af markedet.

Skrevet af Flemming Juul